În cadrul ultimei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în data de 14.12.2022 la un important parc auto din municipiul Piteşti, str. Târgul din Vale, o echipă a Serviciului Control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA a identificat o legatură clandestină de ocolire a contorului montat de Operator pe forajul propriu al utilizatorului.
Agentul economic deţinea atât branşament de apă conectat la reţeaua publică de distribuţie, cât şi o sursă proprie de apă, ambele utilizate pentru alimentarea a două unităţi cu profil de activitate bar-restaurant. Motivul verificării a fost consum de apă şi de canalizare în scădere, astfel încât în luna curentă factura emisă de societatea noastră ar fi avut o valoare de zero lei. Utilizatorul a fost identificat cu neconformitatea prezentată prin metode specifice de analiză utilizate în astfel de situaţii.
Astfel, decizia de a executa această legatură ilegală de ocolire a contorului s-a dovedit a fi mult mai costisitoare pentru firma care administra parcul auto, care în luna decembrie 2022 va avea o factură de prejudiciu pe masură, calculată conform legislaţiei în vigoare.
Alte acţiuni relevante ale echipelor de control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 SA, desfăşurate în perioada 01.10.2022 – 14.12.2022, sunt menţionate mai jos:
53 de racorduri de canalizare clandestine, care erau utilizate fără contract;
4 branşamente de apă ilegale, identificate şi desfiinţate în mun. Piteşti – str. Spiru Haret, Moşoaia – str. Stoenari, Lunca Corbului şi Costeşti, prin care se sustrăgea apa din reţeaua publică de distribuţie;
5 utilizatori care au fost identificaţi cu sigiliu rupt şi intervenţii neautorizate asupra apometrului;
8 utilizatori cu apometrul blocat, spart sau cu modulul utilizat pentru citirea de la distanţă desprins/smuls de pe contor;
1 utilizator din Moşoaia, care frauda consumul de apă prin aplicarea unor magneţi pe contor.
Consumurile ilegale de apă pot fi sesizate pe adresa de e-mail [email protected] sau la Ghiseul Unic al societăţii din Piteşti, b-dul I.C. Brătianu, nr. 24A, urmând a fi verificate şi tratate conform prevederilor legale în vigoare.