Toți piteștenii se confruntă cu traficul sufocant, în special dimineața. Infrastructura veche, așezarea geografică a orașului pe terase înguste, numărul mare de mașini sunt doar câteva dintre motivele reclamate de piteșteni. Mai nou, supărarea lor s-a îndreptat către părinții care își duc copiii cu mașina la grădiniță sau la școală. În grupul Pitești, orașul meu, internauții au ridicat această problemă:
Va rugăm, lăsați copii sa meargă la școală cu autobuzul, întârziem la serviciu! Mulțumim! Trivale – Gavana traseu sufocat /paralizat, se circula bara la bara…
Autobuze speciale pentru elevi!
Si angajații pot merge la serviciu cu autobuzul
Nu cred că cei mici de grădiniță și cei până în clasa a 5-a pot merge singuri cu autobuzul…despre ce vorbim. Oamenii mari pot merge la servici cu autobuzul.
Nu am mai vazut copii cu ghiozdane in spate de multi ani. Stau langa scoala 11 si fiecare copil are cate o masina si un parinte nervos, pe post de ghiozdan. PS Copilul nu poate fi lasat decat fix in fata scolii.
Adevărul este undeva la mijloc. Pe de o parte, societatea a evoluat în direcții care nu prea mai permit ca elevii din clasele mici sau grădiniță să meargă pe jos câteva stații de autobuz (mulți părinți își înscriu copiii la unități de învățământ care se află mai departe de blocul și chiar cartierul unde locuiesc), pe de altă parte – pericolele la care pot fi expuși copiii sunt altele decât în anii 80, 90, dar și excesul de zel al unor părinți care sfidând în primul rând normele bunului simț vin cu mașinile până în buza școlii, creându-se în zona un adevărat haos. Insă, nici oamenii mari nu sunt dispuși să renunțe la autoturisme atunci când merg la locul de muncă sau uneori chiar și până la piață. Intr-un fel este de înțeles, trăim într-o societate a vitezei, iar fără mașină personală, cu greu omul anilor 2 000 ar mai putea răspunde tuturor cerințelor profesionale și personale. Și într-un final, ați mai ridicat de curând un ghiozdan al unui elev din zilele noastre? Manuale, manuale auxiliare, culegeri, caiete și caiețele – totul completând o programă cât Biblioteca din Alexandria. Și peste toate se adugă lipsa de viziune de peste 30 de ani a administrațiilor care s-au perindat la cârma orașului.