Antrenorul care a străfulgerat cu FC Argeș spre două titluri de campioană, Florin Halagian, a decedat la vârsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeș cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 și 1978-79. A mai câștigat titlul de campioană cu Dinamo București în sezonul 1991-92 și a avut o contribuție importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

Dar, Florin Halagian nu a fost numai un antrenor de excepție, ci și un temperament legendar. Nu pleca în nicio deplasare fără celebra șapcă cu Chicago Bulls, autocarul nu trebuia să dea cu spatele, lăsa jucătorii pe jos dacă pierdeau și o mulțime de fixații care au întregit aura legendară a celui care a fost, este și va rămâne Florin Halagian.

Celebrul nostru portar, Bogdan Argeș Vintilă, ne-a impărtășit câteva amintiri fantastice: ”Florin Halagian este reprezentativ pentru fotbalul argeșean și românesc… Ce să spun despre nea Florin? El m-a adus la FC Argeș și tot el m-a dat afară. Eu am amintiri din astea…m-a lăsat pe jos la Suceava după un meci pierdut (râde), ne certa, pe un coleg l-a dat afară că a venit nebărbierit, să nu dea autoacarul cu spatele, să fie același autocar…era jale dacă pleca undeva fără șapca cu Chicago Bulls. Era Halagian! Nu comentai, cine eram noi? Făcea ce voia el, avea fixurile lui, dar era antrenorul cu care FC Argeș a câștigat 2 titluri de campioană. ”

Tot de la Halagian ne-a rămas expresia: Focul la ei! Și tot Bogdan Argeș Vintilă își amintește: ”Se făceau glume pe seama acestei expresii, ziceau: Uite, bre, că am făcut focul, acum unde îl ducem?”

Una peste alta, Halagian este omul care l-a antrenat pe Dobrin. Repet ca pentru mine, cu voce tare…OMUL care l-a antrenat pe Dobrin și care a bătut pe Real Madrid. Păi dacă Nicolae Dobrin a fost un zeu, Florin Halagian ce a fost? A fost, poate, așa cum zicea Eminescu: ”Punctu-acela de mișcare, mult mai slab ca boaba spumii/ E stăpânul fără margini peste marginile lumii…”  Și tot Eminescu spunea: Vulturii porniți la ceruri….

Pe 25 martie 2008 a fost decorat de președintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul FC Argeş și toți suporterii sunt alături în aceste momente grele de familia îndurerată. Sincere condoleanţe!. Dumnezeu să-l odihnească în pace!.