Trecerea fulgerătoare în neființă a fostului fotbalist al lui FC Argeș, Ilie Bărbulescu, a lăsat un gol în rândul jucătorilor care l-au cunoscut și apreciat. Unul dintre cei care și-au exprimat profundul regret față de dispariția campionului este și antrenorul secund al Naționalei, piteștean și el, fost jucător și antrenor al lui FC Argeș, Nicolae Dică, care rememorează ultima întâlnire dintre ei: ”Chiar înainte de Crăciun m-am întâlnit cu el și eram uimit de cât de bine arată. Chiar i-am zis asta, că arată super bine … și după ce l-am văzut, le-am propus celor de la postul tv unde sunt invitat eu periodic, să-l cheme pe nea Ilie, că el are niște povești interesante și urma să apară. Nu-mi vine să cred, era mereu vesel, cu poveștile lui. A plecat atât de repede… am să vin și eu, mâine, la stadion să-mi iau adio de la el. Fotbalul românesc a mai pierdut o figură legendară, un sportiv care a avut o contribuție definitorie în acest fenomen.”

Ilie Bărbulescu va fi înmormântat mâine la cimitirul SF Gheorghe. Sicriul cu trupul neînsufletit al marelui campion a fost depus la Catedrala Sfantul Andrei din cartierul Trivale, urmând ca în jurul orei 13.00, cotregiul să ajungă la stadion.

Băbulescu și-a trecut în palmares un titlu de campion cu FC Argeș (1979) și alte trei cu Steaua București (1985, 1986, 1987), două Cupe ale României (1985, 1987). În tricoul roș-albastru a reușit cea mai importantă performanță a fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni și a Supercupei Europei, în 1986.

Fostul fundaș a evoluat de 5 ori în tricoul echipei naționale a României.