Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au depistat ieri doi argeșeni, pe raza comunelor Corbi și Dommnești, care transportau material lemnos ilegal.

Potrivit informațiilor de la Inspectoratul de Poliției Județean Argeș, un bărbat de 57 de ani, din Vlădești transporta pe raza comunei Corbi, cu un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă, cantitatea totală de 38,73 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență. În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform Legii nr.46/2008, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, ansamblul auto, folosit la transportul materialului lemnos, a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

În comuna Domnești, polițiștii au depistat un tânăr de 22 de ani, din Domnești, care transporta cu o autoutilitară, pe raza localității de domiciliu, 3,5 mc de material lemnos, fără documente legale de provenienţă şi transport. Tânărul a fost sancționat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Domnești.