Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a întrunit într-o nouă ședință, unde s-a hotărât impunerea de noi restricții pentru comunele Mărăcineni, Priboieni și Tigveni, unde incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile a fost mai mare de 1,5 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori, potrivit . Astfel, de ieri, activitatea caselor de pariuri este suspendată, iar restaurantele, barurile și cafenelele funcționează în intervalul orar 06:00-23:00.

„Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Mărăcineni, Priboieni și Tigveni din județul Argeș. Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Mărăcineni, Priboieni și Tigveni. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în comunele Mărăcineni, Priboieni și Tigveni”, se arată în textul Hotărârii CJSU.

De asemenea, CJSU a decis și ca medicii și asistenții medicali școlari care deservesc unitățile de învățământ al căror scenariu de funcționare impune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online (scenariu 3) vor fi detașați, în această perioadă, la Direcția de Sănătate Publică Argeș, unde vor suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice, se arată în aceeași sursă.