Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând cu 14 decembrie, conform Hotărârii 58 din 10.12.2020. Toate restricțiile impuse până acum vor rămâne în vigoare.

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat aseară că este recomandat ca anul acesta colindatul să se evite. „Sfatul este evitați acest lucru, chiar dacă e o tradiție, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecție crește mult”, a declarat Raed Arafat. Legat de tăiatul porcului, acest lucru nu va fi interzis.

Legat de noaptea de Revelion, Arafat a afirmat că nu se vor mai organiza petreceri în stradă cu sute de oameni, iar circulația pe timpul nopții rămâne în continuare interzisă. Întrebat dacă românii vor sta în casă la ora 24, sau vor putea ieși măcar în fața blocului sau pe strada pe care locuiesc, acesta a răspuns că vor putea ieși „în apropiere de casă, în afara casei”. „Nu vor fi festivități. Putem să punem multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care vor intra în contact cu mai multe persoane se pun pe ei în pericol, recomandarea este să se evite aceste acțiuni”, a adăugat Arafat, referindu-se la posibilitatea ca oamenii să poată ieși din case la miezul nopții.

Șeful DSU a mai spus că părtiile vor fi deschise, cu respectarea măsurilor de siguranță, telecabinele funcționând cu un număr redus de oameni.