Luni s-a ținut ședința extraordinară a Consiliului Local Pitești și a avut pe ordinea de zi două puncte foarte importante:

1.Desemnarea reprezentanților Municipiului Pitesti la Termo Calor

2. Desemnarea reprezentanților Municipiului Pitești la Apă Canal

Pe scurt, majoritatea PNL-USR solicită să aibă reprezentați în AGA celor două societăți, lucru care ar contravine legii. Notar de meserie, Ana Stan, recent exclusă din PNL,  sustine  că la operatorii regionali, așa cum este Apă Canal, reprezentanții sunt nominalizați de către primar. Se citesc paragrafe din lege în care se spune că UAT-urile pot fi reprezentate de primar sau de alte persoane din aparatul administrativ dar desemnate de primar. Cei doi consilieri locali care își doresc un loc la Apă Canal sunt Ionuț Gherse (USR) și Sorin Apostoliceanu fost om de bază al PSD-ului condus de Cristian Gentea, actual primar, vârf al liberalismului local de câteva luni. Cum devenea tot mai clar că legea urmează să fie încălcată, consilieriii locali ai puterii au recurs la un subterfugiu, și-au asumat un amendament și cu susținerea secretarului primariei, au schimbat proiectele de hotărâre din mers, și au propus un singur reprezentant în AGA, deși proiectul original care a fost trecut și prin dezbaterea comisiilor, specifica 2 reprezentanți.

Cel care a scos castanele din foc a fost consilierul liberal Răzvan Șerbănoiu care a propus amendamentul cu toate că Radu Bănică deja votase proiectul inițial cu 2 reprezentanți.

In haosul creat, au ieșit doi câștigători – Barbu Miu (USR) la Termo Calor și Sorin Apostoliceanu la APĂ CANAL, sacrificându-l fără remușcări pe Ionuț Gherase de la USR, singurul de acolo care a lucrat la un moment dat la APĂ CANAL și care ar avea habar despre ce activități desfășoară acest operator regional. In schimb, Apostoliceanu a fost Contabil II la Termoficare, deci mai potrivit la Termocalor, însă urmează exemplul fostului său protector, Cristian Gentea, și se dorește la Apă Canal.

Avocat de meserie, Robert Tudorache, spune că aceste proiecte vor fi atacate în instanță și că există un raport întocmit de angajații primăriei din care reiese că nu sunt legale. Prefectul USR, Emilia Mateescu se va pronunța pe legalitatea celor 2 proiecte.