În ziua de 12 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, au finalizat cercetările, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 5 septembrie 2019, un tânăr de 19 ani, din comuna Știubieni, județul Botoșani, ar fi oferit spre vânzare, pe o platformă de vânzări on-line, bunuri electronice (o consolă de jocuri), trimițând persoanei vătămate un colet în care se aflau un procesor de calculator defect și alte bunuri fără valoare, pentru care a primit suma de 500 de lei.
În timpul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat integral. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere corespunzătoare.

Polițiștii argeșeni vă sfătuiesc:

• cumpăraţi de la comercianţii cunoscuţi sau cautaţi informaţii în legătură cu aceştia, pentru a vă asigura că au o reputaţie bună şi sunt de încredere; de asemenea, verificați cu atenție site-ul înainte de a cumpăra un produs, pentru a vă asigura că acesta nu este unul fals;
• bunurile oferite la prețuri derizorii pot avea costuri adiționale suplimentare, pot să nu beneficieze de garanție, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă caracteristicilor, motiv pentru care vă sfătuim să evitați achiziția în astfel de condiții;
• nu cumpărați produse oferite prin email (poștă electronică) nesolicitate;
• cumpărați numai de pe site-uri care utilizează metode de plată securizate și evitați tranzacțiile când sunteți conectat la rețele wi-fi publice.

În perioada următoare, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu structurile de proximitate și cu polițiști ai altor structuri, vor desfășura activități informativ – preventive pentru evitarea înșelăciunilor din domeniul comerțului on-line, potrivit IPJ Argeș.