Felix Goldbach, doctor în muzică, lector la Universitatea Valahia, instrumentist apreciat în domeniu, este câștigătorul concursului pentru funcția de director al Teatrului Alexandru Davila Pitești, condus în ultima perioadă de Constantin Cotimanis, un preferat al unora dintre oamenii de afaceri din județ care au încercat să-l impună mai întâi la conducerea teatrului piteștean, și de curând și la șefia Casei de Cultură Bascov, dar care nu a reușit să intre în finala concursului.

La prima probă au participat șase candidați, printre care și actorul Constantin Cotimanis, actualul manager interimar. Pentru a doua etapă, proba interviului, care s-a desfășurat luni-17 mai, au fost admiși doar doi candidați, cei care au obținut note peste 7 la prima probă. Cei doi finaliști au fost Felix Goldbach și George Diaconescu, un mai vechi aspirant la diverse funcții, fiul unui fost consilier județean.
Felix Goldbach a obținut media totală de 8.99 , adică 9.05 la prima probă și 8.92 la a doua probă.

Acesta se prezenta astfel, într-un interviu acordat publicației Botoșani.ro, de altfel, el copilărind în satul Mândreşti, din comuna Ungureni, judeţul Botoşani: „Sunt mândru că sunt de acolo, de unde au plecat mulţi solişti foarte buni. Provenind dintr-o familie intelectuală, cu origini pe de o parte austriacă, pe de altă parte cehă, părinţii mei au văzut în mine preocuparea pentru artă şi m-au sprijinit.” La numai 10 ani, Felix Goldbach a ajuns la Iaşi, la Liceul de Artă “Octav Băncilă, la clasa de muzică instrumentală. Anii aceia i-au marcat definitiv viața artistică: ”Îmi plăcea foarte mult clarinetul şi voiam să fac performanţă. Mă uitam la elevii mai mari, de liceu, cum le sunau instrumentele, ca la icoane. Exersam cinci-şase ore pe zi. Concurenţa era foarte mare”. Tot atunci, în clasa a V-a, a avut primul concert.

O altă pasiune a sa a fost fotbalul, la care a trebuit să renunțe în favoarea artei:”La 18 ani iubeam în egală măsură fotbalul și clarinetul. Două pasiuni care se băteau cap în cap. A fost o decizie grea pentru că eram la fel de bun la fotbal ca și la clarinet. Cum talentul nu era suficient a trebuit și să muncesc.”

Cu siguranță, noul director al teatrului se va regăsi în orașul lui Dobrin și va retrăi amintiri plăcute din viața sa de fotbalist, într-o comunitate cu o puternică istorie în ceea ce privește sportul rege. Totodată, Felix Goldbach este ambasador al păcii, sub egida UNESCO, şi recunoscut de Guvernul Italiei, din anul 2010.