Pe lângă celelalte ducerea la îndeplinire a diferitelor responsabilități de îngrijire ale bebelușului, cum ar fi schimbarea scutecelor și hrănirea, este nevoie să găsești soluții creative pentru a-l calma în momentele dificile. Dacă te confrunți cu momente îndelungate de neliniște ale celui mic, este important să rămâi calm și să încerci cât mai multe modalități de a-l face să se liniștească și să se simtă în siguranță.
Există câteva metode de calmare care își arată eficiența în cele mai multe cazuri. Încearcă să introduci schimbări în alimentație și să creezi un cadru mai plăcut pentru cel mic.
Iată câteva metode de calmare a bebelușului, pe care le poți încerca!
Așează-l într-un leagăn
Este recomandat să îl legeni pe copil cât mai des, pentru că mișcarea îl ajută să se liniștească și să adoarmă mai ușor. Pentru a-ți ușura treaba, poți alege unul dintre modelele de leagăne pentru cei mici de la Babyneeds.ro. Acestea sunt confortabile, din materiale de calitate și oferă o experiență plăcută pentru copilul tău.
Leagănele au avantajul că pot fi folosite și atunci când copilul mai crește. Unele modele au incluse jucătii muzicale folositoare pentru a-i atrage atenția bebelușului și pentru a favoriza o stare de calm.
Ține-l în brațe
Acesta este unul dintre cele mai vechi moduri de a liniști un bebeluș, a cărui eficiență are legătură cu faptul că cel mic are nevoie să simtă o apropiere cât mai mare de corpul mamei. Atunci când îl ții în brațe ai grijă să fie așezat pe partea stângă, pentru a favoriza digestia.
Evită să îi dai prea mult să mănânce
Prea multă mâncare îngreunează digestia și îi face să se simtă neliniștiți. Așteaptă cel puțin o oră și jumătate înainte de a-l hrăni din nou pe copil, mai ales dacă se apropie seara.
Apelează la muzica liniștitoare
Sunetele sunt importante în lumea bebelușilor, pentru că îi ajută să cunoască mai bine lumea înconjurătoare. Vocea mamei le creează impresia de siguranță, la fel ca alte zgomote familiare din jurul lor. Poți apela la jucării muzicale cu melodii special concepute pentru copii sau chiar la înregistrări care sugerează atmosfera dinăuntrul pântecelui mamei, de exemplu zgomotul alb sau bătaia unei inimi.
Ia în considerare eventualele alergii la alimente
În acest caz, poate fi folositoare schimbarea alimentației copilului. Dacă îl alăptează la sân, este necesar ca mama să facă anumite modificări, printre care cele mai importante sunt reducerea cantității de lactate și cafeină. Dacă nu se petrece nicio schimbare, se poate reveni la vechea dietă.
În cazul bebelușilor hrăniți cu biberonul, trebuie să fie consultat medicul, care poate decide dacă e necesar să fie schimbată formula de lapte.
Limitează timpul de somn
Este indicat ca bebelușul să doarmă cel mult trei ore în timpul zilei. Pentru a-i asigura odihna optimă noaptea, limitează lumina artificială și zgomotele puternice când îl schimbi sau hrănești.
Acestea sunt câteva metode pe care le poți încerca, pentru ca bebelușul tău să fie mai liniștit. Sunetele din jur, alimentația și interacțiunea cu mama sunt aspecte esențiale pentru ca acesta să se simtă în siguranță.
Sursă foto: Pixabay.com