La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 3940 de candidați (limba română , real 2 948; limba română , uman 992). Proba s-a desfășurat astăzi, 28 iunie, în 21 centre. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 4 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:
-marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului
– miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
-joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se mentionează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinți/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, informează Inspectoratul Școlar Județean Argeș.