Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, intenționează să demoleze garajele de pe domeniul public. Gentea susține că aceste contrucții sunt folosite ca spații pentru depozitare și strică imaginea orașului.

Am fost în seara aceasta în Trivale, pe Strada Prof. Nicolae Bănescu, împreună cu viceprimarul Gelu Tofan și directorii Direcției tehnice, ADP și SPEP.

Evident, după ce craterele din zonă s-au transformat, așa cum se observă, într-o arteră civilizată, iar partea din spate, dintr-o zonă plină de ierburi de 1,5 m înălțime, a devenit aleea pe care o vedeți.

Am anunțat inclusiv ora la care dorim să ne întâlnim cu „proprietarii” garajelor din zonă, proprietari pe domeniul public!!!

Garajele arată groaznic (un adevărat ghetou!), rușinos pentru un oraș așa cum ne dorim să fie. Din 13 „proprietari”, ne-am întâlnit cu 2, probabil cei mai în vârstă. Ceilalți se ascundeau după perdele, conștienți că sunt în neregulă. Păcat că nu au ieșit, pentru că era și o ședință a asociației de proprietari, cea care mi-a semnalat și alte probleme. Le vom rezolva!

Am aflat de la cei 2 că nu plătesc nimic de 25 ani (!!!) și am văzut cum, aceste garaje enorme nu sunt altceva decât niște spații de depozitare pentru orice altceva, decât mașini! Le-am explicat că vom schimba în bine zona, cu o arteră generoasă și peste 20 locuri de parcare, unde dumnealor vor avea loc preferențial.

Mi-au propus un timp foarte lung de evacuare, dar nu am acceptat. Mâine vor fi puse notificări cu termen 1 septembrie. Cei care nu au posibilități pentru transport, vor fi ajutați de noi. Vreau, însă, ca până în sezonul rece, zona să arate așa cum trebuie. Și așa va fi, vă asigur!”, a menţionat primarul Cristian Gentea .