Filarmonica Piteşti încheie joi, 16 decembrie, seria concertelor anului 2021. În Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional, de la ora 19.00, orchestra simfonică a filarmonicii, dirijorul Constantin Grigore și îndrăgiții soliști Nico și Marius Bălan vor aduce în fața publicului piese muzicale de mare popularitate, melodii de Crăciun, dar și din repertoriul fiecăruia dintre invitați.
După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu orchestre studenţeşti ale U.N.M.B., dar şi ale formaţiilor muzicale de gen: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Teatrului „Nae Leonard” din Galaţi, filarmonicile din Râmnicu Vâlcea, Craiova, Piteşti, Orchestra Naţională a Republicii Moldova, Filarmonica din Kielce şi Orchestra de cameră R-20 din Weoclaw, ambele din Polonia. În 2009, a dirijat Bucharest Symphonic Pops, la concertul susţinut, la Bucureşti, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de Al Bano şi Montserrat Caballe. Din toamna aceasta, este dirijorul Filarmonicii Pitești.
Nicoleta Matei, sau Nico, așa cum este cunoscută de public, este una dintre cele mai bune voci feminine de pe scena muzicală a țării. Solista Teatrului Toma Caragiu din Ploiești este laureată a multor concursuri de gen: Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, Festivalul Internațional Cerbul de Aur, Festivalul Discovery Fest, Marele Premiu și Trofeul Vocea Asiei, Festivalul Național al Teatrelor de Estradă, Festivalul Ion Vasilescu ș.a. În 2008, a reprezentat România, alături de Vlad Miriță, la Concursul Eurovision. Dintre albumele sale menționăm: Gând pentru ei, Așa cum vrei, Cast Away, Love Mail. A mai fost prezentă la Pitești în anii trecuți, la una dintre edițiile Festivalului de Muzică Ușoară Laleaua de Aur, când a fost membru al juriului și a susținut un recital.
Solist, din 2006, al Teatrului Alexandru Davila din Pitesti, Marius Bălan este absolvent al Universității Naționale de Muzică, la clasa maestrului Ionel Voineag. Colaborator al Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, a jucat și a cântat în unicul musical românesc Zaraza (regia, Răzvan Mazilu), unde l-a întruchipat pe argeșeanul Zavaidoc. Fost profesor la Școala Populară de Arte Pitești, Marius Bălan a modelat mulți tineri talentați care acum îi calcă pe urme. Alături Nico, de-a lungul timpului, atât pe scenă, cât și în emisiuni de televiziune, a lansat patru piese dedicate sărbătorilor de iarnă. De doi ani este și laureat al Festivalului Național de Romanțe Crizantema de Aur, festival de tradiție, care se desfășoară, de 52 de ani, la Târgoviște. A mai fost prezent la Filarmonica Pitești în anii precedenți, amintind La corte de faraon și O istorie simfonică a muzicii ușoare românești.
Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 50% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.
Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul www.bilete.ro Prețul unui bilet este 50 de lei, sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.