După ce clădirea primăriei comunei Beleți Negrești a luat foc, anchetatorii au constat că focul a fost pus intenționat, descoperindu-se mai multe focare de la care a plecat incendiul. Se pare că motivul incendiului ar fi arhiva primăriei. Imediat după acest eveniment, primarul Mihai Marin a dispărut. Familia sa spune că ar fi plecat  de acasă și nu s-a mai întors, și se teme ca edilului să nu i se fi întâmplat ceva.

Primarul comunei Căteasca, Liviu Năstase are următoarea ipozteză:

Este cutremurător acest caz, nu am fost niciodată la Beleti, nu știu unde este Primăria Beleti, nu cunosc niciun angajat din Primăria Beleti, dar spun urmatoarele:
Lunile trecute primarul din Beleti a venit la Primăria Cateasca pentru a ma ruga sa îl sfătuiesc atât eu, cât și secretara, cum sa rezolve anumite probleme din Primăria Beleti.
Se plângea de colaborarea foarte rea, în special cu secretara, spunea că are anumite probleme în ținerea ședințelor de consiliu local, ședințele pe comisii se fac în birou la secretară pe grupuri unde consilierii erau sfătuiți să voteze așa cum dorea secretara.
S-a plâns de toate neregulile descoperite în primărie până la această dată și de lupta pe care o are cu grupul de interese din primărie.
Dacă se pune întrebarea cine a incendiat arhiva răspunsul meu este destul de clar, în niciun caz primarul, ca el nu arhivase acolo nimic, deci nu avea interes.
Dacă se pune întrebarea unde este primarul răspunsul poate să îl dea cei care nu l-au dorit în primărie.
Este trist că se întâmplă așa ceva, dar din păcate există în primarii grupuri de interese care luptă din răsputeri pentru a-si atinge țelul chiar dacă acesta nu este onest.
Mi-am permis să fac acest comentariu la articolul din presă pentru că l-am cunoscut pe primarul din Beleti și mi s-a plâns de neregulile pe care le are la Beleti.