IN data de 3 iunie 2022 se împlinesc 19 ani de când a apărut Piky, mascota SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, marcă înregistrată la OSIM. 

Piky este un personaj simpatic, vesel şi pus pe fapte bune, de forma unei picături de apă, şi a dat numele programului educaţional pe care societatea îl desfăşoară din anul 2003 sub motto-ul: Apa înseamnă viaţă, preţuiţi-o şi nu o risipiţi!.

În ultimii doi ani, de când a început pandemia de coronavirus, societatea Apă Canal 2000 a desfăşurat activităţi educaţionale adaptându-se condiţiilor impuse de această situaţie, iar vizitele la obiectivele societăţii au fost suspendate. 

Acum ne bucurăm din nou de libertatea de a călători, iar Piky este pregătit să primească elevi şi profesori pentru a-i conduce pe drumul apei de la captarea, tratarea şi pomparea apei potabile până la epurarea apelor uzate.

Cu ocazia Zilei lui Piky, societatea a deschis porţile Uzinei de Apă Budeasa şi ale staţiilor de epurare din Piteşti, Costeşti şi Topoloveni astfel că, în cadrul acţiunii Zilele Porţilor Deschise, desfăşurată în perioada 30 mai – 3 iunie 2022, elevi şi profesori au vizitat aceste obiective, aflând de la specialiştii noştri informaţii despre procesele de potabilizare şi de epurare a apei. 

Prin intermediul Programului Educaţional Piky dorim ca cei mici şi nu numai să înţeleagă cât este de importantă apa şi să o folosească raţional, să protejeze mediul înconjurător, să respecte natura. Pentru a pregăti viitorul este nevoie să formăm caractere de foarte devreme şi să contribuim la educaţia copiilor, căci, aşa cum spunea Nelson Mandela, „educaţia este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea‟.

Suntem de 19 ani împreună cu Piky pe drumul apei. Povestea continuă!

La sfârşit de an şcolar, le dorim tuturor elevilor şi cadrelor didactice să fie sănătoşi şi să se bucure de vacanţa ce se apropie, iar elevilor care vor susţine examene le dorim mult succes!