Luna aceasta vor avea loc alegeri pentru președinția PSD Argeș. Ieri, s-a petrecut o întâlnire a membrilor social-democrați pentru desemnarea candidaților. Se zvonea că Simona Bucura Oprescu ar vrea să-i ia locul actualului președinte, Ion Mînzînă. O recomandau vârsta, anii în PSD (încă din juniorat), faptul că nu a schimbat niciodată partidul, stăpânește discursul şi face parte din „Școala vedetelelor PSD”, sub bagheta maestrului emerit Constantin Nicolescu, un politician neegalat până acum în  Argeș.

Pe de altă parte, Ion Mînzînă, acutualul președinte PSD Argeș. Il recomandă trecutul boem alături de Fănuș Neagu, cultura, ironia, exeget FC Argeș, particularitatea verbală, acel ”rrr” care îl face simpatic chiar și pentru combatanți. Ca puncte slabe: vine din PRM, deci nu are pedegree PSD, abia a reușit să câștige ultimele alegeri, după o luptă colosală dusă atât pe față cât, mai ales, prin culise. A promovat oameni care nu sunt reprezentativi nici pentru viața profesioanală, nici cea politică, nici cea socială, pe considerente de camaraderie din fostele partide pe unde a activat, și-a însușit un aer de superioritate de care se plâng chiar primarii din sud, unde este fieful său.

Cu toate acestea, se pare că funcția de președinte PSD Argeș nu mai prezintă o miză pentru vechii membri, aceștia având planuri mai însemnate -ministere, europarlamentari etc. Așa că, pentru viitoarele alegeri, singurul candidat rămas cu ceva meciuri în picioare, același Ion Mînzînă. Pe surse, Știri de Pitești a aflat că doar Mînzînă își mai dorește această funcție, fiind singurul candidat. Acest film a mai rulat la studiourile PSD Sahia, de curând, când, la președinția PSD Pitești a fost reales Cristian Gentea, singurul candidat la funcție.

Deci, avant, domnule președinte, fără emoții! Cred că mai multe emoții am avut noi pentru dumneavoastră, dar, dacă șefia PSD Argeș a ajuns o fată bătrână fără pretendenți, puteați să renunați la atâta organizare pentru alegeri, pe bani publici.