Din comunicatul DNA reiese că în toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a angaja o persoană la Spitalul Orășănesc Mioveni. Surse apropiate anchetei susțin că denunțătorul este șeful Poliței Locale Pitești, Valerică Nicolae.

La ieșirea din sediul DNA, avocata Ingrid Alexandrescu declara următoarele:  Domnul denunțător a știut de ce îl cheamă și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și a declarat în denunțul dumnealui că i s-ar fi cerut suma de 30.000 de euro și că a dat, parcă, 10.000 de euro. Se cunosc de 30 de ani, sunt prieteni, oameni de încredere.”

Valerică Nicolae, presupusul denunțător este chiar șeful Poliției Locale Pitești și tatăl doctoriței pentru care s-ar fi făcut demersul angajării la spitalul din Mioveni. El este fost poliţist care a trecut în rezervă pensionându-se medical. A lucrat în cadrul Poliţiei Circulaţie Alexandria, apoi la Poliţia Arpechim Pitești de acolo de unde a plecat în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul Militar Bucureşti. În CV-ul lui Valerică Nicolae mai sunt trecute activităţi în cadrul Poliţiei Economice, şef atelier la Garajul IJP Argeș. In trecut a mai deținut o firmă de detective particulari pe care a vândut-o când a fost numit șef la Poliția Locală Pitești.

In această după-amiază, primarul va fi prezentat tribunalului cu propunerea de arestare

Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 octombrie 2023, a suspectului:

GEORGESCU ION, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.
Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.
În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.

Suspectului Georgescu Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.