Pompierul român mergea spre Muntele Athos, însoțit de doi prieteni, care sunt cu altă mașină, în urma lui. În localitatea Serres, Cătălin vede cum o mașină părăsește carosabilul și se izbește de un stâlp. Imediat a tras pe dreapta, a pus luminile de avarii și a coborât rapid.

Șoferul, un bărbat de aproximativ 30 de ani, este încarcerat și nu putea fi scos pe ușă. În jurul mașinii se adună rapid mai multe persoane, care încearcă zadarnic să tragă de ușă.
Pentru că exista pericolul ca mașina să ia foc, decide să efectueze extragerea de urgență. Ajutat de alți bărbați, a scos parbrizul mașinii și reușește să extragă victima.
Bărbatul e conștient, dar are dureri puternice în piept și la picioare. Cătălin observă că fumul care iese din mașină este din ce în ce mai puternic. Cu un clește reușește să scoată bornele de baterie și să oprească un posibil incendiu.
Între timp, sosesc și pompierii greci. Au stabilizat victima și au mers către mașina accidentată.
”În timpul intervenției Cătălin s-a tăiat la mână, dar din fericire rana a fost una ușoară. Cu mâna bandajată, dar cu sufletul împlinit, el și-a continuat drumul alături de prietenii săi către Muntele Athos.

Încă o dovadă că menirea de salvatori a pompierilor noștri este în suflet! Cătălin lucrează în cadrul ISU Argeș – Detașamentul Mioveni.
Felicitări, eroule!,” a transmis Ministerul Afacerilor Interne.