Procurorii DNA Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale față de Marius Florinel Nicolaescu (PSD), vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, pentru infracțiunile de divulgare de informații nepublice și complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul depășește 700.000 de euro.

Concret, Marius Nicolaescu este acuzat de anchetatorii DNA că în 2022 le-a dat unor oameni de afaceri mai multe informații secrete privind compartimentarea viitoarelor blocuri care urmau să fie achiziționate, prețul care va fi oferit pentru fiecare imobil, perioada în care urmau să fie făcute achizițiile (în cursul anului 2023) și modalitatea de achiziție. Informațiile au fost date în contextul în care DGASPC Argeș urma să cumpere locuințe destinate persoanelor vulnerabile, este vorba de proiectele „Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș”, „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și „Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”.

In octombrie, un alt pesedist important a fost reținut. Primarul orașului Mioveni se află și acum în arestul poliției pentru o presupusă mită de 10 mii  de euro.