La ultima conferință de presă a PSD Argeș au participat vicepreședintele CJ Marius Nicolaescu, deputatul Radu Vasilică și viceprimarul comunei Bughe de Jos, Bogdan Oancea.

Deputatul Radu Vasilică a subliniat faptul că PSD va face tot posibilul pentru ca legea carantinei în perioada pandemiei să fie emisă astfel încât să asigure un echilibru între nevoia de a proteja sănătatea cetățenilor și nevoia de a respecta drepturile și libertățile cetățenești. Votul decisiv va fi dat în Senat. Pe de altă parte, deputatul argeșean a adus în discuție și o serie de aspecte economice relevante pentru modul în care PNL guvernează. „Am văzut că PNL a lansat acel program măreț de relansare economică a țării. Dar ce nu spune PNL este că, urmare a politicilor abordate de către guvernele Orban, prețurile la produsele alimentare de bază, adică tocmai cele care sunt consumate cu precădere de către persoanele cu venituri mici, au crescut cel mai mult în ultima perioadă; PNL nu spune că salariul mediu a scăzut cu 4,8%, iar inflația a crescut cu 2,6%. De asemenea, șomajul a crescut într-un ritm accelerat. De exemplu, o analiză relevă că numărul celor care își caută acum de lucru pe site-urile de recrutare a forței de muncă a crescut cu 40% față de luna trecută și cu 20% față de anul trecut!”, a spus Radu Vasilică.

La rândul său, Marius Nicolaescu a devoalat o serie de minciuni ale guvernelor PNL și a adus în atenție unele efecte în administrația locală generate de acțiunile sau, din contră, lipsa de acțiune a Executivului.
„În primul decret privind instituirea stării de urgență, Guvernul PNL a exclus autoritățile locale și județene de la organizarea de licitații pentru achiziționarea de aparate și materiale necesare în lupta împotriva noului coronavirus. Consecința? În loc ca un aparat PCR să fie achiziționat de către Consiliul Județean cu 500.000 de lei, acesta a fost cumpărat cu 900.000 de lei! De asemenea, Guvernul nu a alocat banii pe care autoritățile locale și județene i-au cheltuit cu sănătatea publică în această perioadă. Pe de altă parte, deși am făcut demersuri încă din martie, când s-au închis școlile, ca banii pentru programul „Laptele și Cornul” să fie folosiți pentru acțiuni de combatere a pandemiei sau cutiile cu lapte să fie distribuite către anumite categorii profesionale sau sociale. Nu am primit niciun răspuns, așa că avem acum 158.000 de cutii cu lapte, iar unele dintre acestea încep să expire!”, a declarat Marius Nicolaescu. Vicepreședintele CJ Argeș a avut un mesaj aparte și pentru prefectul Argeșului. „Când aveam 3-5 cazuri pe zi, prefectul spunea că managementul în instituțiile publice din județ era defectuos. Acum, când suntem în top la cazuri de infectări, nu mai e management defectuos? Prefectul ar trebui să știe că rolul lui nu este de a se certa cu bătrânele care nu poartă mască în piețe, ci să coordoneze corect și eficient acțiunile instituțiilor cu atribuții în domeniu„, a spus Nicolaescu.

În vârstă de 43 ani, Bogdan Oancea este căsătorit și are trei copii. Absolvent de ASE și al Facultății de Silvicultură, este în prezent viceprimar al comunei Bughea de Jos. Comună pentru care are ambiții mari. „Ceea ce îmi doresc eu este ca Bughea de Jos să fie o comună frumoasă, cu adevărat europeană. Este nevoie neapărat de canalizare, deoarece fosele septice nu mai sunt o soluție pentru secolul în care trăim. Fiecare cetățean are nevoie de asfalt la poartă, de șanț care să poată prelua apele pluviale. Îmi doresc, de asemenea, să atragem cât mai multe fonduri europene pentru cât mai multe proiecte. Un singur lucru vreau să mai spun: oamenii să aibă încredere în mine și în echipa mea de consilieri că, atâta timp cât voi fi eu la primărie, cetățenii vor fi pe primul loc„, a declarat Bogdan Oancea.