Vicepreşedintele USR, deputatul argeșean Ionuţ Moşteanu, a depus miercuri, 6 martie, o solicitare la RAAPPS pentru desecretizarea contractului în baza căruia se fac lucrări de renovare de peste 7 milioane de euro la vila din bulevardul Aviatorilor 86 din Bucureşti, argumentând că parlamentarii au acces la informaţii clasificate.

„Am depus o cerere de acces la contractul de renovare a imobilului civil din Aviatorilor 86. Subliniez civil, pentru că e un lucru foarte rar, foarte greu de înţeles de ce un contract de renovare pentru un imobil civil, nu un imobil militar, a fost secretizată prin Hotărâre de Guvern semnată de Nicolae Ciucă. Şi eu, ca şi toţi cetăţenii României, vreau să aflăm ce se întâmplă cu acest imobil, pentru cine este pregătit”, a spus Ionuț Moșteanu, citat de Agerpres. Și a continuat: „Există zvonuri în urma informaţiilor din presă că este pregătit pentru Klaus Iohannis şi sunt vehiculate între 7 şi 9 milioane de euro pentru renovarea unui imobil de 1.200 de mp, fost sediu PNL”.

Deputatul a adăugat că USR vrea să știe cine a luat decizia renovării cu o sumă atât de mare. „Bănuiala mea şi a tuturor este că nu e un proiect care ţine se securitatea României, ci este pregătit pentru pensia lui Klaus Iohannis“, a spus Moșteanu. Potrivit parlamentarului, suma vehiculată în presă, între 7 și 9 milioane de euro, este exagerată pentru renovarea unei vile. „În virtutea poziţiei pe care o am, de reprezentant al poporului, Legea 182 din 2002 îmi dă acces la secret de stat şi secret de serviciu. Vreau să văd acest contract, să înţelegem de ce era nevoie să fie secretizat şi care sunt raţiunile pentru care s-a decis secretizarea lui, pentru care s-a decis investirea acestei sume fabuloase de bani într-un imobil civil”, a mai afirmat Moșteanu.