La Recea au început lucrările de modernizare a drumurilor comunale. Acestea prevăd refacerea infrastructurii şi suprastructurii carosabilului, realizarea unor podeţe noi, şanţuri şi rigole betonate. Sunt cuprinse în acest proiect satele Recea , Deagu de Jos şi Deagu de Sus.

Străzile ce urmează a fi asfaltate asigură accesul către DC 122 și, prin acesta, către drumul județean DJ 504 Alexandria-Buzoești. ”Momentan se lucrează în satul Recea, se pregătește terasamentul drumului pentru lucrări. Asfaltul va fi turnat pe 9,5 km de drumuri comunale, este cel mai important proiect de infrastructură din ultimii ani”, declară primarul Doru Dragu. Finanțarea este asigurată prin Programul ”Anghel Saligny” și din fonduri locale.
Primarul Dragu a scos la licitaţie şi alte proiecte pentru care a obţinut finanţare europeană . Este vorba despre reabilitarea energetică a mai multor clădiri publice, creşterea siguranţei oamenilor prin montarea sistem de supraveghere video, staţii de reîncărcare pentru autovehiculele electrice.
Pe de altă parte, unitatea medico-socială din centrul comunei va fi gata în această primăvară. Reabilitarea clădirii se apropie de finalizare și în scurt tip aici vor funcționa un cabinet de medicină de familie și o farmacie. Autoritățile locale poartă discuții și cu un medic stomatolog din București, interesat să ofere servicii medicale la unitatea din comuna Recea.