Ne face plăcere să vă anunţăm că se împlinesc 21 ani de când societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti derulează Programul Educaţional Piky sub motto-ul: „Apa înseamnă viață, prețuiți-o și nu o risipiți!„, în data de 3 iunie fiind ziua lui Piky, mascota societăţii, marcă înregistrată la OSIM.

Piky este un personaj vesel și pus pe fapte bune, de forma unei picături de apă, care însoțește copiii pe drumul apei, învățându-i să prețuiască apa și să aibă grijă de mediul în care trăim. 

Nu întâmplător a fost aleasă ziua de naștere, Piky fiind interfața copilăriei – 1 iunie și cea a mediului înconjurător – 5 iunie. Atunci când copilăria se împletește cu responsabilitatea și respectul pentru natură, rezultatele pot fi uimitoare. Copiii sunt viitorul public cu putere decizională și ori de câte ori este posibil, copiii trebuie puși în situația de a acționa, de a reacționa, de a manifesta atitudini față de mediul înconjurător. Ei sunt întruchiparea speranțelor și viitorului nostru, iar noi avem datoria de a le dărui atenție, grijă, respect și dragoste. De-a lungul timpului, societatea Apă Canal le-a oferit posibilitatea de a-și etala potențialul creativ,  de a stimula capacitatea de integrare armonioasă în mediul înconjurător, de a înţelege rolul şi importanţa apei, precum şi de a sensibiliza prin lucrările realizate atitudinea oamenilor faţă de un mediu sănătos, în armonie cu o apă curată.

Aniversarea lui Piky va avea loc la Muzeul Județean Argeș, în data de 3 iunie 2024, când se va desfășura și premierea elevilor câștigători ai concursului de machete „Apă pentru toți, dedicat deopotrivă Zilei Mondiale a Apei și Zilei lui Piky.

 Lucrările elevilor vor putea fi admirate într-o frumoasă expoziție la Muzeu și vor încânta privirile vizitatorilor timp de o săptămână.

La sfârșit de an școlar, le dorim tuturor elevilor și cadrelor didactice să fie sănătoși și să se bucure de vacanța ce se apropie, iar elevilor care vor susține examene le dorim mult succes!La mulţi ani, Piky!La mulți ani, Apă Canal 2000!, se arată într-un comunicat de presă al instituției.