În urmă cu aproximativ 6 săptămâni, în comunitatea din Călinești Argeș, se petrecea o crimă în familia unui tânăr cuplu. Andreea, mamă a 2 copii a fost găsită înjunghiată în bucătăria locuinței sale, descoperirea fiind făcută chiar de mama tinerei. Alături de femeie se afla și Alin Țurlea, soțul Andreei, care în primă fază s-a arătat șocat și îndurerat de pierdea partenerei. Numai că probele ADN și nu numai l-au indicat pe soț ca fiind autorul crimei. Astăzi, de Sfinții Mihail și Gavril, bunica maternă a transmis un mesaj nepoțeilor care își aniversează ziua de naștere și ziua de nume.

”Bunica, îngerașul să o aducă pe mami înapoi!”

După arestarea lui Alin Țurlea, cei doi minori au rămas în custodia bunicilor materni. Maria Alexandra a împlinit astăzi 4 anișori, iar băiatul, în vârstă de 9 ani, își aniversează ziua onomastică, Mihai. Bunica, Mihaela Vasilescu, a stat de vorbă cu reporterii Știri de Pitești, la 6 săptămâni după ce și-a pierdut fiica.

Mihaela Vasilescu: ”Foarte greu au trecut aceste săptămâni, nu știu cum am reușit să merg mai departe, cred că Dumnezeu mi-a dat putere pentru acești copii. Maria e mică, are doar patru ani, nu realizează foarte multe. Ea știe că mami este un înger acum… seara îi facem cu mâna spre cer, vorbim cu ea. Mai zice uneori dimineața să vină îngerașul înapoi, adică mămica ei. Mihai conștientizează foarte bine situația. A căutat pe youtube și a văzut filmulețele de la arestarea tatălui său. A venit în bucătărie la mine și m-a întrebat: Bunica, este adevărat că mami a fost înjunghiată cu un cuțit? Ce să-i răspund…. ce să-i spun?! El știe adevărul… Sâmbătă îi facem de 6 săptămâni.”

Poliția din Călinești trebuie să dea socoteală. Am făcut mai multe plângeri la ei și degeaba

”Noi primeam mereu mesaje de amenințare, mai ales Andreea în care i se spunea că o să o omoare pe ea, apoi pe mine și apoi pe copii. Știam că de la el sunt și ne temeam pentru că a mai avut episoade violente. Odată a strâns-o de gât, altădată a bătut-o în stație în Călinești, o hărțuia constant… De aia l-am și dat afară din casa noastră de la Călinești unde a rămas doar fiica mea și nepoții. Nu o singură dată am fost la Poliția Călinești unde am fost tratate ca niște nebune. Doamna polițist de acolo nu a luat niciodată în seamă ce-i arătam noi, mesajele de amenințare, nici număr de înregistrare nu ne dădea la plângeri, fiica mea renunțând să mai vină la secție, îi era rușine de tratamentul pe care ni-l aplicau cei care trebuiau să ne apere. După crimă, au găsit în telefonul fostului meu ginere profilul fals după care ne amenința. Lucrurile nu vor rămâne așa, o să fac sesizare și la Ministerul de Interne.”, povestește mama Andreei.

Mihaela Vasilescu are 47 de ani și va fi nevoită să renunțe la locul de muncă pe care îl are la Publitrans pentru a crește copiii. Nu se va putea pensiona, deoarece vârsta nu-i permite, singurul venit urmând să fie asigurat de soțul acesteia, de profesie șofer. Casa unde s-a produs oroarea a fost scoasă la vânzare. Bunicii și nepoții locuiesc acum în Trivale, cei mici mergând în continuare la școală și la grădiniță și beneficiind și de atenția unui psiholog. Mama lor, Andreea, avea doar 29 de ani, și lucra la un hotel din centrul Piteștiului, fiind o angajată foarte apreciată, o bună vorbitoare de limba engleză. Alin Țurlea se află în arest preventiv, urmând ca justiția să-și desfășoare cursul.