FC Argeș nu este o echipă de fotbal, FC Argeș este ECHIPA de fotbal a multor generații de aur și a unei imense inimi violete care bate de decenii neîncetat. Joi, FC Argeş a aniversat 40 de ani de la câştigarea celui de-al doilea Titlul de Campioană. Evenimentul a fost marcat în prezența actualului lot, a fostelor glorii dar și a invitaților.

La evenimentul desfășurat la Muzeul Județean Argeș au fost prezenţi mari jucători ai echipei cu care Piteştiul a câştigat în ediţia 1978-1979 cel de-al doilea titlu de campioană a României. Marin Radu II, Viorel Moiceanu, Mihai Zanfir, Doru Toma, Gheorghe Chivescu şi Nicolae Radu III şi-au adus aminte cu plăcere de acele momente unice în cariera lor. De asemenea, le-a fost alături maseorul Nicolae Gagiu care a lucrat timp de 40 de ani la FC Argeş, Mihai Ianovschi, Tănase Dima, antrenorul secund cu Piteştiul a câştigat primul titlu şi Bogdan Argeş Vintilă, fostul portar cu care FC Argeş a evoluat în 1998 în Cupa UEFA.
Vasile Stan, legendarul nostru portar a declarat emoționat: „Vă mulţumesc pentru invitaţie, sunt onorat. În acelaşi timp, mă bucur enorm că am prilejul să mă reîntâlnesc după mulţi ani, cu foşti colegi, dar şi cu jucători din alte generaţii. Est o bucurie foarte mare. Vă doresc din suflet multă baftă şi îmi doresc, de asemenea, să ne revedem în prima ligă”.

Marele fundaș, Constantin Stancu : „Mă aflu în mijlocul unor oameni cu care am avut performanţe notabile, oameni care ne-au fost alături şi sunt alături de FC Argeş în continuare. Le doresc succes şi mă bucur că i-am revăzut. FC Argeş a însemnat enorm pentru fotbalul românesc, iar eu sunt onorat că am făcut parte din această echipă minunată. Sper ca anul următor actuala echipa să promoveze şi să aducă acest club acolo unde-i este locul. Acest club este cel mai important din judeţul Argeş”.

Bogdan Argeş Vintilă: „Sunt foarte emoţionat pentru că mi-am revăzut mentorii, foştii colaboratori, oameni alături de care am trăit momente inegalabile. Cine îşi imaginează că într-un muzeu sunt doar o clădire în care sunt obiecte vechi, se înşeală amarnic. Într-un muzeu sunt lucruri inestimabile, te uiţi în urmă şi vezi cine-ai fost, ce-ai realizat şi încerci să revii acolo unde erai cândva”.

Trecutul este glorios iar peste el domnește patriarhal imaginea geniului balonului rotund, Nicolae Dobrin, dar prezentul este acesta. O echipă greu încercată, care deși se află în Liga 2, dar nu din cauza evoluției sportive, ci a umbrelor care și-au întins, de-a lungul timpului, ghearele lacome asupra cuibului de vulturi, luptă meci de meci, zi de zi pentru mândria de a evolua sub culorile alb-violet. Jucătorii de astăzi nu sunt mai prejos decât fostele noastre glorii, ci doar au avut ”șansa” de a juca fotbal într-o perioadă nefastă și în condiții potrivnice sportului. Poate lucrurile se vor schimba…și echipa și acești băieți vor atinge recunoașterea pe care o merită.

Ionuţ Năstăsie, actualul căpitan, sintetizează de ce este o onoare pentru actualii jucători să îmbrace tricoul alb-violet: „Aş vrea să felicit această echipă pentru performanţa realizată în urmă cu 40 de ani. Pentru noi, actualii jucători, este o onoare că îmbrăcăm tricoul acestui club. La acest club au jucat fotbalişti importanţi, jucători de referinţă în fotbalul românesc. Anul 1979 va rămâne în istoria fotbalului argeşean, pentru că atunci s-au realizat lucruri impresionante. Felicitări din suflet acelei generaţii”.

Vă mulțumim, legendelor! Vă prețuim și vă încurajăm, jucătorii noștri de astăzi!

Foto Daniel Răcășanu