PSD Argeş comentează demisia şefului DSP Argeş, Alexandru Guiţă.

Când dau de greu, liberalii au două moduri preferate de a acționa: fie dau bir cu fugiții, fie dau vina pe PSD! În primul scenariu, pe care l-am văzut și la fostul ministru al Sănătății, Victor Costache demisionând la debutul pandemiei de coronavirus pentru a-și vedea de afacerile din sistemul privat de sănătate, se înscrie și Alexandru Guiță, cel care și-a dat demisia din funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Exact când numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Argeș cunoaște o explozie fără precedent (astăzi am ajuns la 872 de bolnavi confirmați!), când e mai multă nevoie de implicare și măsuri concrete, liberalul numit abuziv la conducerea DSP Argeș lasă totul baltă și pleacă, invocând faptul că și-a amânat cât a putut mai multe lucruri personale, “iar acum îmi fac timp să le rezolv”.

Serios? Dar cum rămâne cu presiunile făcute pentru ca Alexandru Guiță să ajungă director, ocupând o funcție pe care era deja o specialistă recunoscută, Sorina Honțaru, care câștigase un concurs pe acest post, așa cum cer normele europene pe care România s-a angajat să le respecte? Unde este respectul pentru legea privind funcțiile publice? Cum rămâne cu faptul că PNL s-a folosit de starea de urgență pentru a numi în funcții publice oamenii proprii, doar pe baza apartenenței la partid, fără vreun criteriu de competență?

În plus, Alexandru Guiță dă bir cu fugiții după ce a dezorganizat complet DSP Argeș, a refuzat cooperarea cu autorităile județene și locale – spitale, Consiliul Județean, Societatea Medicilor din România, primari – și a emis constant dispoziții care se băteau cap în cap, generând și sporind haosul! Cui a servit interesul de a pune mâne pe sistemul de sănătate al Argeșului?

S-au făcut oare anchete epidemiologice serioase în județ, sau – judecând după explozia cazurilor de Covid-19 – s-a mimat implicarea? Ne mai spune domnul Guiță că „urmează ca Ministerul să emită un ordin de numire în această funcţie pentru o persoană pe care o consider destoinică”.

În condițiile în care există deja un director cu concurs pe post – doamna Sorina Honțaru, PNL insistă, iată, cu numiri politice în funcții cheie! “Cred că va continua cu bine ceea ce am reuşit să fac în toată această perioadă extrem de grea”, mai spune Guiță. Doamne ferește! Să continue ce? Drumul spre dezastru?

În final, poate nu ar strica să amintim faptul că la debutul pandemiei, când apăruseră câteva cazuri de Covid-19 la Spitalul Județean și la Câmpulung, prefectul Emanuel Soare a dispus demiterea specialiștilor care conduceau DSP și mai multe spitale, înlocuindu-i fie cu “conducere militară”, fie cu oameni ai PNL. Oare nu s-ar impune și demisia sau demiterea prefectului, acum când sub coordonarea dezastruoasă a sa și a lui Alexandru Guiță Argeșul a ajuns un focar major de Covid-19?

Biroul de presă al PSD Argeș