Ovidiu Puiu: “Voi lupta în Parlament pentru școli inteligent!”
Prof. univ. dr. Ovidiu Puiu, candidat PSD Argeș pentru Senatul României, se arată profund îngrijorat de situația învățământului românesc, în condițiile în care, din cauza pandemiei scăpată de sub control de către actualii guvernanți, școlile au fost închise, dar nu toți elevii au acces la educația on-line.

“A lăsa un singur elev fără acces la educație este de neacceptat! A lăsa zeci, sute sau mii de copii fără un astfel de acces înseamnă încălcarea dreptului la învățătură!
În realitate, nu știm cu exactitate câți dintre copiii României au astăzi acces la educație, în condițiile în care toate școlile din țară au lacătul pe ușă! Nu știm clar câte tablete au fost distribuite și câte mai sunt de distribuit, câte școli au conexiune la Internet și câte nu, câți profesori fac sau nu orele în on-line! Și toate acestea se întâmplă în țara care are deja una dintre cele mai mari rate de părăsire timpurie a școlii! În plus, Monitorul European al Educației și Formării – ediția noiembrie 2020 – avertizează asupra riscului de agravare a inegalităților deja accentuate în România, cu repercusiuni deosebit de grave pe termen scurt și mediu.
Ca viitor parlamenatar, voi lupta cu toate resursele la îndemână pentru ca în România secolului al XXI-lea să nu mai existe niciun copil care nu are acces garantat și facilitat de stat la educație! Voi lupta pentru: Școli inteligente pentru copii inteligenți, școală cu program prelungit, burse pentru elevi, modernizarea arhitecturii curriculare, susținerea capitalului uman din educație și dialogul continuu școală-elevi-părinți-profesori!
Pentru că educația ne face ceea ce suntem!”, afirmă Ovidiu Puiu.

Articol comandat de Partidul Social Democrat, Organizația Județeana Arges, cod unic de identificare mandatar financiar: 21200019, publicat de SC.MBC NEWS PRESS.