Eternul și fascinantul departament de comunicare al PNL Argeș a grăit din nou.
Deși, ca de obicei, comunicatul este total aberant, nu putem să nu apreciem faptul că el redă cu sinceritate și fidelitate modul de gândire al liberalilor. Nu vom comenta aici așa-zisa mare victorie înregistrată în instanță de către candidatul liberal de la Aninoasa (deși ar fi multe de comentat despre un verdict pozitiv obținut după două verdicte negative consecutive).
Nu putem însă să nu observăm tonul arogant, agresiv și total dictatorial în care a fost redactat comunicatul. Într-o atitudine și un limbaj de anii ’50, liberalii îi acuză pe cei care nu au făcut altceva decât să conteste în mod legal și democratic o candidatură că „încearcă prin tot felul de tertipuri să blocheze accesul cetățenilor onești la procesul democratic al alegerilor”. De asemenea, dând dovadă de o gândire profund „democratică”, semnatarii comunicatului le spun celor care au avut îndrăzneala să pună la îndoială candidatura distinsului lor membru că „ar trebui să bage capul în țărână de rușine și să îi ceară scuze”. Felicitări, domnilor! O exprimare ce i-ar fi făcut invidioși și pe membrii Partidului Muncitoresc Român al lui Gheorghiu-Dej.
Nici propriii membri de partid nu scapă de brațul lung al comunicatului, fiind și ei înfierați cu mânie… liberală. Acestora li se spune că decizia Tribunalului reprezintă „un răspuns ferm pentru cei care s-au grăbit să pună în seama președintelui Adrian Miuțescu și a echipei sale un eșec la Aninoasa. Rușine, domnilor care doar aruncați cu pietre, dar nu construiți niciodată”.
Iată, așadar, cum acest comunicat arată, o dată în plus, modul în care acești politicieni se raportează la societate, la oamenii obișnuiți.. Nimeni nu are voie să îi critice, nimeni nu are voie să ridice un semn de întrebare asupra calității, vinovăției sau nevinovăției unora dintre ei. Totul trebuie să fie așa cum spun ei. Toți cei care și-au permis să zică ceva trebuie să bage capul în țărână.
Este foarte interesant că aceste lecții de democrație, moralalitate și legalitate vin tocmai din partea unora pentru care legea nu există, care folosesc cu nerușinare directorii de școli în lupta internă pentru președinția partidului și copiii în videoclipurile în care ei au ajuns să cânte asemenea maneliștilor.
Le reamintim domnilor acestora, deținători ai „dreptății absolute liberale”, că noi putem candida și polemiza acum tocmai datorită faptului că în decembrie 1989 i-am dat jos pe unii care ne spuneau, așa cum fac și ei acum, că dețin adevărul absolut și că dreptatea e aceea pe care ne-o prezintă ei, transmite PSD Argeș într-un comunicat