Purtarea măștii pe stradă a devenit  obligatorie în tot județul Argeș, anuntă autoritățile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis impunerea de reguli stricte, ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului. Astfel, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ, atât la interior, cât și la exterior. Până acum, în Argeș masca era obligatorie pe stradă doar pentru grupuri mai mari de două persoane. Există și excepții.

In spațiile publice închise sunt exceptate de la purtarea măștii persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații:

– angajatul care este singur în birou;

– persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii;

– persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante;

– prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 m între persoane;

– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În spațiile publice deschise sunt exceptate de la purtarea măștii persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații:

– desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc;

– persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant;

– persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante;

– copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant;

– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.