Ziua  internațională a animalelor a fost marcată la Pitești într-un spectacol-eveniment de excepție organizat de Eduxanima, la Filarmonica Pitești, cu invitați și public de elită. “Protejarea animalelor este datoria noastră și dreptul lor” a fost mesajul transmis prin artă, muzică, poezie și prin impresiile exprimate de reprezentanții organizațiile partenere Eduxanima și PETA Germania și a celor mai importante instituții din județul Argeș care au implementat programele Eduxanima sau susțin și apreciază activitatea Eduxanima. Încă de la intrare, publicul a admirat Expoziţia de grafică şi pictură “Relaţionarea om – animal”, realizată pentru onorarea animalelor în această zi specială dedicată lor – lucrări impresionante ale elevilor Liceului de Arte “Dinu Lipatti” Pitești.

Pe scenă au urcat Talentata violonistă Sofia Butaru care, acompaniată la pian de prof. Titi Radu, a interpretat piese celebre, ce au emoționat și încântat publicul.In completare, actorul Puiu Mărgescu a recitat poemul “Câinele de la pod”,  transmițând publicului în ce fel iubirea și loialitatea unui câine din stradă își pune amprenta pe sufletul și conștiința noastră.

De asemenea, poveste “Molly” , din broșura programului educațional Eduxanima, a fost adusă în atenția publicului prin interpretarea actriței Mirela Dinu și a elevilor săi din cadrul Liceului de Arte Pitești.

 La eveniment au participat și elevii școlii “Ion Minulescu” Piteşti sub îndrumarea prof. Mărioara Florea,  care au pus în scenă o reprezentație sugestivă despre cum să ne protejăm planeta și animalele, astfel încât să trăim într-o lume mai bună și mai curată.

Carmen Arsene, președinte al organizației Eduxanima  a vorbit despre ce înseamnă beneficiile unei atitudini empatice și despre pașii pe care i-a făcut România și omenirea în general în ultimii ani “Atitudinea compasională și empatică sunt factori, care nu aduc doar un beneficiu pentru animale, ci și un beneficiu enorm pentru oameni, prin creșterea calității vieții din punct de vedere etic, printr-o mai bună relaționare cu semenii noștri”.Totodată, Sylvie Bunz, director de proiecte speciale de la PETA Germania, invitatul special al evenimentului , a impresionat publicul în primul rând prin discursul său în română – limba pe care a învățat-o special pentru a înțelege și comunica cu oamenii din România. A vorbit despre importanţa programelor pe care le derulăm împreună în județul Argeș. “În urmă cu 7 ani, PETA și Eduxanima au pus aici, la Pitești, piatra de temelie pentru proiectul nostru comun. Împreună putem face lumea mai bună pentru animale.”

Au mai fost prezenți: prof. Cătălina Dumitraşcu, Inspector Şcolar General Adj, Andra Arsene, Manager organizaţia Eduxanima și Dragoş Predescu, Director al Cancelariei Prefectului  care a spus un “nu” clar eutanasiei, ca și metodă de rezolvare a situației animalelor fără stăpân și a lansat un îndemn spre sterilizarea tuturor animalelor ca și strategie unică și etică.

 Printre invitații din public s-au numărat personalități de elită ale județului Argeș, directori de instituții, oameni de cultură, designeri, cadre didactice, tineri viitori artiști ai liceului de Arte Pitești – oameni interesați în a întâlni empatia, compasiunea, binele și binecuvântarea oferite de prezența animalelor în viață noastră. Evenimentul a fost prezentat si conceput de managerul organizației, Andra Arsene