In meseria de ziarist ne este dat să întâlnim oameni cu pregătire profesională diversă. Fiecare meserie merită tratată cu respect iar cei care își aduc aportul cunoștințelor dobândite, a experienței și a dedicării meseriei, la societate, merită toată prețuirea. Dar parcă nici o îndeletnicire nu este mai complexă ca cea a celor care intervin în situații de urgență și pentru protecția civilă. Pe ei îi vedem în luptă cu focul, cu apa, cu zăpada, la accidente rutiere și nu numai, la salvarea unor viețăți fragile, în caz de atac, război etc. Practic peste tot. Și în ciuda, uneori, a unei dotări necorespunzătoare sau a unor salarii care nu sunt pe măsura riscului și a sacrificiului. Joi, în România a fost marcată Ziua Protecției Civile.
Pentru sărbătorirea Zilei Protecției Civile din România, astăzi, la sediul inspectoratului din municipiul Piteşti s-au desfăşurat o serie de activităţi, în prezenţa autorităţilor judeţene, a mass-media, dar şi a copiilor entuziasmaţi de tehnica şi exerciţiile demonstrative organizate de salvatori.
Unul dintre cele mai emoționante momente festive, a fost cel în care mai multe cadre au fost avansate în grad, înaintea expirării stagiului minim, astfel:
În gradul de colonel:
– locotenent colonel Stancu Răzvan
În gradul de locotenent colonel:
– maior Iordache Nicolae Orlando
În gradul de plutonier adjutant:
– plutonier major Ciurea Daniel Cătălin;
– plutonier major Vasile Cristian Laurențiu;
– plutonier major Dobra Octavian Constantin;
– plutonier major Ghiorghe Constantin Cătălin;
– plutonier major Drotianu Anton-Sorin.
Totodată, în semn de recunoștință pentru curajul, devotamentul și operativitatea de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredințate în cariera militară, la trecerea în rezervă (cu data de 01.03.2019) plutonierul adjutant șef Ceru Marius Ioan, de la Detașamentul de Pompieri Pitești, a primit o plachetă și o diplomă din partea conducerii inspectoratului.
Numită şi „ARMA VIEŢII”, având ca deviză motto-ul: ,, VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”CU, protecţia civilă îndeplineşte rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale şi a mediului ambiant în situaţii de război, calamităţi naturale şi catastrofe tehnologice.