Pompierii argeșeni împreună cu polițiști, jandarmi, militari, angajați ai ocoalelor silvice, ai Gărzii de Mediu, dar și ai altor instituții au participat marți la un exercițiu amplu care a avut ca temă principală incendiile din fondul forestier. Conform scenariului, în mai multe zone din pădurea Trivale au izbucnit focare de incendii. In prima situație, flăcările s-au extins chiar și la o casă. Mai mult, au existat victime care s-au intoxicat cu fum, rătăcite în pădure și chiar un tânăr de la un ocol silvic care s-a tăiat la picior cu o drujbă. Paramedicii le-au acordat primele îngrijiri iar jandarmii au coborât răniții cu atv-urile.

In pericol s-au aflat și animalele de la Grădina Zoologică Pitești unde se exitinseseră flăcările. Bine, nu, drăguțul ponei din imagini care s-a bucurat foarte tare la vederea pompierilor și-a alergat spre ei. Doar promisiunea fermă a angajaților de la Zoo, care i-au strigat: ”Dacă te duci la mașina de pompieri, îți tăiem nasul!”l-a făcut să renunțe la planul de a-i cunoaște mai bine pe pompieri.

Exercițiul de astăzi s-a bucurat și de prezența tinerilor voluntari dar și a elevilor de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” care au macheat victimele extrem de credibil. Nici subprefectul județului, Adrian Bughiu, nu a stat de-o parte, acesta venind special să ude brăduțul pe care l-a plantat în Trivale, în urmă cu ceva timp. Una peste alta, exercițiul a fost o reușită, dar și un prilej de socializare a factorilor implicați în viața socială și administrativă a orașului nostru.