Anul 2019 a fost unul plin de schimbări la FC Argeș. Cea mai mare reușită a fost faptul că s-a dobândit dreptul de promovovare în Liga1. Apoi, a fost adus ca antrenor, Nicolae Dică, cel care a și alcătuit noul lot. In urma unor disensiuni, Dică, cel care îndeplinea și rolul de manager al clubului din Trivale dar și al Centrului de Copii și Juniori, a părăsit gruparea unde a debutat și de unde a plecat spre drumul succesului în fotbalul mare. Locul său a fost rapid luat de Ionuț Badea, un alt important fotbalist pe care l-a dat Argeșul și care a mai avut rezultate notabile ca antrenor al lui FC Argeș.
Cu toate aceste schimbări, există oameni care rămân pe poziții de ani de zile, și care dețin funcții importante în Trivale. Este vorba de două dintre starurile alb-violete: Vasile Popa și Jean Barbu. Dar, concret, în ce constă munca lor și cu ce rezultate?
Vasile Popa
Excelent libero, cel care era denumit ”Fundaşul de fier” din centrul defensivei a ramas în istoria fotbalului prin prestații greu de egalat. La clubul FC Argeș, Vasile Popa, îndeplinește o funcție administrativă. Concret, tot ce ține de organizarea meciurilor, de cantonamente revine în sarcina lui. Dar cel mai important rol al lui Vasile este faptul că toate dosarele de licențiere sunt întocmite de el.
Vasile Popa: ”Asta este cea mai importantă îndatorire a mea, faptul că mă ocup de dosarele de licențiere. Când am promovat din Liga 3 în Liga 2, împreună cu alți colegi a trebuit să întocmim un dosar pe care FRF să nu ni-l poata respinge. Sunt foarte multe criterii pe care trebuie să le îndeplinești la licențiere, cum ar fi: criteriu sportiv, adică să ai terenuri pentru antrenament juniori, pentru jocuri oficiale, sală de sport pentru iarnă, etc. Apoi, să ai medic la Centru de Copii și Juniori, a trebuit să facem cadastrarea tuturor terenurilor…nu e o muncă ușoară, doar că munca nostră nu se vede. Acum urmează să particip la un seminar la FRF, în vederea întocmirii dosarului pentru sezonul următor, până în martie trebuie să fie gata.”
Au existat voci care au susținut că fiul său, Alin Popa, care joacă la FC Argeș ar ocupa acest loc și datorită tatălui. Vasile Popa mărturisește că el nu are nicio influență asupra antrenorilor, și că nu-și permite nici măcar o părere, doar dacă i se cere o opinie obiectivă.
Jean Barbu
Constantin Barbu a fost golgeterul campionatului în sezonul 1997-1998, când a marcat 21 de goluri. „ Cobra din Trivale” a bifat în Liga 1 144 de meciuri, marcând 84 de goluri. Dar, poate, cel mai mult a rămas în istoria balonului rotund prin faptul că în 1997 semna cel mai mare transfer la acea dată. Coreenii de la Samsung Blue Wings au venit la Piteşti și l-au urmărit la meciul disputat la Târgovişte, când Argeşul a câştigat cu 4 – 2, iar Jean Barbu a marcat 3 goluri. Au început licitaţia de la 700.000 de dolari, până la urmă ”cumpărandu-l” cu 1.250.000 de dolari.
Deși se spune că este responsabil cu partea de marketing, Jean Barbu ne spune că, de fapt, el este consilier sportiv. Cu toate acestea, Barbu, a adus în 2 ani jumate, peste 3 miliarde de lei sponsorizare la clubul din Trivale.
Jean Barbu: ”Eu mă ocup de protocol, de ședințe înainte de meci, invitații, afișe, căutam unde să le lipim, că pe stâlpi nu te lasă, îți dă amendă. Când am venit eu la club, atunci cu promovarea din Liga 3, erau doar 2 pancarte: primăria Pitești și Carrefour, atât. Printre primii sponsori aduși la echipă, eu i-am adus. Noi nu avem departament de marketing, am adus aceste sponsorizări pentru că iubesc acest club. Cât despre faptul că aș avea vreo influență asupra antrenorilor, păi pot eu să spun: Bă, baga-l pe ala, sau pe ala?! Eu pot, cel mult, să-mi dau o părere, dacă mi se cere… Am auzit și eu unele discuții, că ce facem noi la club? Noi nu ieșim să vorbim despre munca noastră. Dar, Jean Barbu a adus bani la FC Argeș și cât a fost jucător și după ce nu a mai fost!”
Și fiul lui Jean Barbu urmează o carieră fotbalistică, la același club pe care tatăl său l-a reprezentat cu onoare în țară dar și peste hotare, FC Argeș. Dincolo de aceste aspecte, Vasile Popa și Jean Barbu rămân două imagini simbol ale clubului care întregesc uriașa constelație născută pe pământ… pe legendara iarbă din Trivale.