Chitara este un instrument extraordinar, atât pentru cei care vor să facă primii pași în acest domeniu, cât și pentru aceia care deja cochetează cu muzica. Dacă te-ai decis că acest instrument este perfect pentru tine și îți dorești să înveți de la zero sau să-ți perfecționezi tehnica, este important să știi câteva lucruri de bază despre variantele pe care le ai.

În acest articol, vei afla 4 diferențe esențiale dintre chitara acustică și cea electrică:

1. Dimensiunea și greutatea

Dimensiunea și greutatea sunt caracteristici de care poți ține cont sau nu, în funcție de obiectivele pe care ți le propui. Chitara acustică este perfectă pentru începători, fiindcă pune bazele solide ale procesului de învățare, într-un mod cât mai simplu și ușor. Totuși, vei observa că există variante ceva mai voluminoase, care pot fi prea mari pentru anumite persoane. Din fericire, sunt multe opțiuni pe care le poți cerceta, pentru a o găsi pe cea potrivită. În ceea ce privește chitara electrică, însă, forma ei este mai compactă și mai redusă în dimensiuni, dar cu o greutate mai mare. Fiind un instrument cu mai multe funcții, acest factor se reflectă și asupra modului în care este alcătuit – de aceea, poate fi mai dificil de susținut, mai ales în cazul în care vei cânta în picioare.

2. Duritatea corzilor

Corzile sunt un factor esențial al acestui instrument, fiindcă ele reprezintă componenta principală. Chitara acustică are corzile ceva mai dure și, de aceea, pot fi mai greu de apăsat și de controlat. Însă, după un anumit timp de practică, degetele tale vor deveni mai rezistente și nu vei mai simți disconfortul de la început. La cea electrică, duritatea corzilor este mai scăzută, fiindcă gradul de maleabilitate este mai mare. Scopul acestei flexibilități este acela de a favoriza interpretarea pieselor muzicale care necesită o tehnică specifică a manevrării acestora, cu scopul de a crea sunete cu o anumită muzicalitate și expresivitate.

3.Sunetul

În ceea ce privește sunetul celor două tipuri de chitară, este esențial să ții cont de caracteristicile generale ale amândurora. Dacă chitara acustică are sunetul cald, cea electrică are două posibilități de sunet, care țin de structura dublă pe care o are. Astfel, sunetul de bază este mai rece decât în cazul chitarei acustice, însă avantajele suplimentare sunt legate atât de posibilitatea de conectare la o stație de amplificare, cât și de efectele și ajustările pe care le poți face. Dacă dorești să achiziționezi un astfel de instrument, click aici pentru a vedea mai multe opțiuni.

4. Genul muzical pe care vrei să-l abordezi

O chitară acustică este potrivită pentru mai multe genuri muzicale – pop, folk, blues, flamenco etc. Totuși, dacă ai o pasiune pentru muzica rock sau metal, cea electrică este recomandată – cu ajutorul ei, poți încerca fiecare solo instrumental din piesele tale favorite! Oricare ar fi preferințele tale, nu ezita să faci pași concreți în această direcție și să te apuci activ de studiu. Avantajele și beneficiile muzicii sunt numeroase și, cu siguranță, îți vor schimba viața în bine!

Așadar, informează-te înainte de a alege instrumentul pe care îl preferi, pentru a lua cea mai bună decizie! Pornește pe acest drum cu încredere și vei dobândi calități extraordinare care îți vor fi utile în orice circumstanță. Ieși din zona ta de confort și încearcă noi activități care să-ți provoace bucurie!

 

Sursa foto: pixabay.com