Etapa de verificare a contului de pariuri online este un pas important din intreg procesul de pariere, despre care orice roman trebuie sa cunoasca informatiile de baza. Verificarea contului este o procedura destul de simpla si care trebuie realizata la orice casa de pariuri licentiata.

Daca vei afla cele mai importante detalii despre aceasta etapa de verificare nu vei avea cum sa intampini vreo problema si totul va decurge simplu si rapid. Iti ofer mai jos toate informatiile de care ai nevoie legat de acest subiect.

De ce sa iti verifici contul la pariuri online?

Inainte de a-ti prezenta efectiv ce presupune verificarea contului este la fel de util sa afli si de ce trebuie sa parcurgi aceasta procedura. Asadar, iata mai jos care sunt motivele, dar si beneficiile pentru care merita sa iti activezi contul:

  • Obligativitatea prin lege – in primul rand, trebuie sa stii ca verificarea contului este obligatorie conform regulilor impuse de catre ONJN – Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Astfel, toti romanii care isi deschid cont la casele de pariuri licentiate trebuie sa isi verifice contul, altfel acesta va fi blocat. Ai termen 30 zile de la prima depunere sau 6 luni de la inregistrare pentru a-ti valida contul
  • Depuneri nelimitate – o alta regula ONJN specifica faptul ca jucatorii cu cont neverificat nu pot depune in total mai mult de 900 RON. Asadar, pentru a scapa de aceasta limitare si a depune oricat iti doresti va trebui sa iti verifici contul
  • Acces la retrageri – numai daca ai contul verificat poti solicita cereri de retragere, asadar iata un motiv foarte bun pentru care merita sa iti verifici contul, fiindca doar asa vei avea acces la banii castigati
  • Bonusuri si promotii – unele case de pariuri chiar te vor rasplati cu diverse bonusuri pentru verificarea contului, multe dintre ele chiar oferte gratuite. De exemplu, uneori dupa ce iti validezi contul poti sa primesti bonus fara sa faci o depunere la PublicWin

Cum iti verifici contul?

Verificarea propriu-zisa a contului la orice casa de pariuri online presupune trimiterea unor documente catre agentia respectiva. Acest lucru se face, de regula, intr-o sectiune dedicata verificarii contului de pe site-ul de pariuri, insa pot exista si situatii in care va trebui sa trimiti documentele pe o adresa de e-mail specificata.

Pentru a-ti verifica contul de joc trebuie sa indeplinesti practic 3 etape. De multe ori insa, doar 2 dintre acestea sunt necesare, dar trebui sa stii totusi la ce sa te astepti in orice situatie. Asadar, iata mai jos care sunt cele 3 etape si ce documente sunt necesare:

  • Verificarea identitatii – trebuie realizata in cel mult 30 zile de la prima depunere sau in 6 luni de la deschiderea contului, daca nu ai efectuat niciun depozit. Pentru a-ti verifica identitatea trebuie sa trimiti o poza cu unul dintre urmatoarele documente: buletin, pasaport sau permis de conducere
  • Verificarea metodei de plata – este solicitata, de regula, inainte de efectuarea primei retrageri. In functie de metoda de plata utilizata la depunere ai 2 situatii: daca ai depus cu cardul trimiti o poza fata/verso cu acesta (acoperind codul de securitate si lasand vizibile doar primele 6 si ultimele 4 cifre), iar daca ai depus cu un portofel electronic (Skrill, Neteller sau Paysafecard) atunci este necesar un print screen din cadrul contului tau
  • Verificarea adresei – daca operatorul considera necesare verificari suplimentare, atunci iti poate solicita si o dovada a adresei, in orice moment. Pentru a indeplini si acest pas va trebui sa furnizezi o poza cu unul dintre urmatoarele documente: o factura de utilitati pe numele tau din ultimele 3 luni, un extras bancar in care sa apara adresa ta sau o scrisoare cu o institutie a Statului, precum Politie, Primarie, ANAF etc.

Prin verificarea identitatii operatorul se asigura ca esti o persoana majora, ca esti titularul contului si ca informatiile introduse la deschiderea contului sunt reale.

Verificarea metodei de plata este necesara deoarece la pariuri online trebuie sa depui doar prin metode de plata care iti apartin (care sunt pe numele tau), in timp ce prin verificarea adresei dovedesti ca locuiesti in Romania, deoarece doar rezidentii romani se pot distra la casele de pariuri licentiate la ONJN.

In concluzie, verificarea contului este o etapa importanta din procesul de pariere si in acelasi timp una usor de realizat daca tii cont de informatiile prezentate anterior.