Poliția a descins în urmă cu puțin timp. La un azil de bătrâni din Pitești, în urma unor reclamații privind condițiile de trai și modul în care sunt tratați beneficiarii. Căminul privat din cartierul Gavana unde sunt îngrijiți vârstnicii a fost verificat și săptămâna trecută de o comisie mixtă de control și amendat.

„La acest moment, se desfășoară un control de urgență la un centru pentru vârstnici din Pitești.

Verificat și amendat săptămâna trecută, astăzi a fost primită o sesizare legată de condițiile de viață și de modul în care sunt tratați beneficiarii, post-control!

Am solicitat și sprijinul Poliției și se fac cercetări la acest moment.

Revin cu informații imediat ce se vor încheia verificările”, transmite prefectul Radu Perianu.

„La data de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost sesizați, de către reprezentanții Prefecturii Argeș, cu privire la faptul că, au fost semnalate mai multe nereguli privind activitatea unui centru de cazare și îngrijire persoane vârstnice, din municipiul Pitești._*

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, împreună cu reprezentanții mai multor instituții cu atribuții de control, pentru efectuarea verificărilor.
Menționăm faptul că, locația a fost verificată, anterior, în data de 10 iulie 2023, de către comisia mixtă de control.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, transmite IPJ Argeș