Președintele Klaus Iohannis a făcut în urmă cu puțin timp, într-o conferință de presă, un anunț mult așteptat, Începând cu 15 mai, se renunță la masca de protecție în aer liber, excepție făcând spațiile aglomerate, piețele, târgurile și stațiile de transport în comun. De asemenea, se elimină și restricțiile de circulație pe timp de noapte.

„Prima etapă de relaxare va avea loc în 15 mai. Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu câteva excepții: piețele, târgurile și stațiile de transport în comun. De asemenea, se elimină restricțiile de circulație pe timp de noapte” a declarat președintele României.

Noi relaxări vin și în ceea ce privește organizarea de evenimente, de la 1 iunie. „Avem nunți, botezuri, mese festive, din 1 iunie în exterior pot participa maxim 70 de persoane, în interior maxim 50 de persoane. Dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Numărul acestora va creşte atât de la 1 iulie, cât şi de la 1 august” a afirmat Iohannis.