Chiar dacă nu au numai componente naturale, multe creme sau loțiuni conțin extracte din plante, cu proprietăți active de îmbunătățire a aspectului pielii, fie că este vorba despre reducerea ridurilor, tratarea acneei sau hidratare.

Uleiurile obținute din plante sunt un ingredient important în produsele pentru îngrijire, mai ales dacă acestea sunt 100% naturale, dar nu numai. Ele conțin multe tipuri de acizi grași esențiali pentru sănătatea dermatologică și sunt bogate în vitamine ce te pot ajuta să obții aspectul dorit.

Iată ce uleiuri pentru îngrijirea părului și a pielii se folosesc în compoziția produselor cosmetice!

Ulei de cocos

Uleiul de cocos conține în proporție de cel puțin 90% acizi grași saturați. Pentru că aceștia sunt metabolizați ușor de organism, reprezintă o sursă pentru diferite procese de la nivelul corpului. Acesta intră, de exemplu, în compoziția produselor antiperspirante. Dacă dorești o metodă naturală de protecție împotriva mirosului neplăcut, comandă deodorante naturale care oferă și beneficii pentru pielea sensibilă, care se irită ușor. 

Ulei de migdale

Acesta menține un nivel optim de hidratare prin faptul că acizii grași din compoziția uleiului sunt mai bine absorbiți în piele, oferindu-i nutrienții necesari. Conține și o serie de vitamine, precum A și E, care favorizează vindecarea rănilor și reducerea inflamației de la nivelul tegumentelor. Alături de uleiul de măsline, de lavandă sau din germeni de grâu, acesta este un ingredient important folosit în compoziția produselor pentru îngrijirea corpului, oferite de Generock.ro.

Ulei de lavandă

Pe lângă mirosul plăcut, care are efecte de reducere a anxietății, acesta se remarcă prin efectele pozitive asupra acneei, fiind folosit în unele produse pentru față sau pentru alte zone ale corpului predispuse la această afecțiune. Un alt beneficiu este acela de reducere a inflamației.

Ulei de germeni de grău

Acesta conține, ca celelalte tipuri de ulei, o cantitate bogată de acizi grași ce hrănesc în profunzime, precum și vitaminele A și E, dar nu numai. Există și o cantitate importantă de vitamine din complexul B, ceea ce aduce un plus în ceea ce privește obținerea aspectului și texturii dorite a pielii și a părului.

Ulei din semințe de dovleac

Acesta este un ingredient eficient, cu efect anti-îmbătrânire. Conține diferite tipuri de vitamine, minerale și acizi grași importanți pentru refacerea de lungă durată a structurii pielii. Semințele de dovleac sunt recunoscute și ca fiind un element important al alimentației, pentru că oferă o cantitate considerabilă de vitamine din complexul B, zinc și alte minerale esențiale pentru întregul organism.

Ulei de cânepă

Acest ulei este recunoscut pentru efectele sale pozitive în rutina de întreținere a pielii, pentru că este eficient inclusiv pentru tratarea dermatitei atopice. Nu doar că reglează producția de sebum a pielii grase sau cu tendință acneică, dar o hrănește în profunzime, fiind astfel un ingredient potrivit pentru persoanele care au nevoie de creme cu efect antirid și totodată de reducere a acneei.

Acestea sunt câteva dintre uleiurile din plante folosite pentru realizarea produselor cosmetice. Este recomandat, dacă poți, să alegi produse fără substanțe chimice, care se bazează pe bogăția naturii pentru efecte benefice.

Sursă foto: Unsplash.com