Încă din primii ani de viață ai copilului tău este bine să te gândești la un sport pe care cel mic îl poate practica, însă, dacă nu te tentează să îl dai la unul de performanță, te poți asigura că face mișcare în alte feluri. 

Una dintre activitățile pe care le poți desfășura alături de micuțul tău în timpul liber este mersul pe bicicletă. Însă, și acesta se poate dovedi destul de complicat atunci când trebuie să alegi modelul potrivit. Una dintre dilemele multor părinți este dacă să opteze pentru bicicleta clasică sau pentru cea electrică. 

Iată cum alegi bicicleta potrivită pentru copilul tău în funcție de vârstă!

 

  • Bicicleta clasică este ideală pentru copiii mici

 

Deși bicicleta electrică are mai multe avantaje, este bine să îl înveți pe cel mic să meargă pe una clasică, mai ales că acesta va crește și va fi nevoie să o schimbi în doar 2 sau 3 ani. 

De asemenea, în primii ani de viață, este bine să mergi pe această variantă, pentru că este mai ieftină și mai potrivită până când prichindelul se va perfecționa și va putea face trecerea la cea electrică.

 

  • Bicicleta electrică este mai potrivită pentru cei mari

 

Este adevărat că o bicicletă electrică va ușura foarte mult procesul de învățare a mersului pe un astfel de vehicul, însă trebuie să știi că, indiferent de model, aceasta este potrivită pentru copiii cu vârsta de peste 7 ani, din cauza faptului că cel mic trebuie să aibă o anumită înălțime (de obicei peste 1,5 m) pentru a putea să o manevreze.

Dacă vrei să cumperi o astfel de bicicletă, consultă oferta și caută modelul potrivit atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău. Astfel, toți membrii familiei vor avea mijloace de transport asemănătoare, ideale pentru plimbări în natură sau în parcuri.

Deși sunt puțin mai scumpe, bicicletele electrice sunt și mai grele și te vor solicita puțin, însă, în același timp, îți vor lucra și corpul. Pe deasupra, și cel mic se va obișnui cu efortul de la o vârstă fragedă.

 

  • Dacă nu te-ai hotărât, poți închiria o bicicletă pentru a vedea cum se descurcă cel mic

 

Dacă vrei să îi cumperi celui mic o bicicletă electrică sau vrei să o schimbi pe cea clasică, însă nu știi ce să alegi, poți să închiriezi una, astfel încât să îți dai seama dacă o astfel de investiție merită banii.

Indiferent de opțiunea ta, ar trebui să te consulți și cu cel mic în privința bicicletei care i-ar plăcea mai mult, dar, mai ales, ar trebui să ții cont de scopul acesteia – dacă va fi folosită doar pentru a merge la joacă cu prietenii sau și pentru a ajunge la școală.

Orice copil ar trebui să învețe să meargă pe bicicletă. Cel mai bine, însă, este să înceapă gradual, de la una mai simplă la una mai dotată, pentru a deveni responsabil și pentru a aprecia efortul tău de a-i oferi lucruri de calitate.

Sursa foto: Pixabay.com