Companiile în domeniul HoReCa din România sunt unele dintre cele mai profitabile. Cu toate acestea, cei care vor să activeze în domeniu trebuie să cunoască regulile de bază și să le aplice încă de la bun început. 

Există anumite elemente fără de care o asemenea afacere nu ar putea funcționa. Însă ca să îți dai seama despre ce este vorba și să pui pe listă ce îți lipsește, îți recomandăm rândurile ce urmează.

Ce trebuie să faci când vrei să îți deschizi un business în HoReCa?

  • Atenție la autorități

Autoritățile locale sunt cele cu care vei colabora destul de mult în materie de business. La începutul afacerii trebuie să te asiguri că înregistrezi firma pentru plata taxelor și a contribuțiilor sociale. 

De asemenea, va trebui să obții și certificatele ISO, în funcție de activitățile pe care urmează să le desfășori. Desigur, un reprezentant sau mai exact un specialist în domeniu te poate ajuta în această direcție și astfel să te asiguri că ești cu afacerea pe un drum bun.

  • Echipamente complete

Afacerile în HoReCa presupun multă atenție în ceea ce privește echipamentul de lucru. Restaurantele trebuie să aibă bucătării exemplare, la fel și hotelurile. Atunci când spui echipament te gândești la frigidere, vitrine, congelatoare, aragazuri, hote și alte asemenea ustensile folositoare. 

Vei avea nevoie și de o stație de colectare selectivă pentru a respecta legislația în vigoare în ceea ce privește reciclarea. Pe Romsales.ro găsești o gamă de coșuri de gunoi în funcție de necesitățile afacerii tale. Ce este important de menționat este faptul că nu trebuie să pui pe ultimul loc acest aspect.

  • Personal de calitate

O afacere în HoReCa nu poate funcționa fară personal cu experiență. Aici trebuie să fii atent la oamenii pe care vrei să îi angajezi, să îi cunoști, să analizezi experiența acumulată și să asiguri astfel o bună mână de lucru. 

Pe de altă parte, în funcție de modul de operațiuni și proiecte, poți angaja și oameni pe care să îi instruiești la locul de muncă. Important este să alegi bine din start echipa cu care să colaborezi în aceasta afacere.

  • Servicii de top

Fără doar și poate, serviciile oferite clienților sunt cele mai importante. Hotelul trebuie să arate impecabil și să se ridice la cele mai înalte standarde. Același lucru se aplică și în cazul restaurantelor care trebuie să satisfacă până și cele mai pretențioase gusturi. Vei câștiga încă de la bun început cu o imagine bună în fața clienților, iar atenția către detalii contează 100%.

  • Dezvoltare online

Afacerile în HoReCa în România pot fi promovate cu ajutorul mediului online. Atunci când începi un astfel de business, este recomandat să deschizi și o pagină  oficială, precum și cele din rețelele de socializare cele mai folosite. Conținutul de calitate și promovarea cu target corect setat sunt ingredientele fără de care o afacere în acest domeniu nu poate avea succes.

Așadar, acestea sunt câteva sfaturi pe care să le ai în vedere atunci când pui pe picioare un business în HoReCa. Fiecare etapă este diferită și la fel de importantă, însă cu maximă concentrare și dedicare, afacerea ta poate înflori încă de la primele activități.