Avansul tehnologic in domeniul materialelor de constructie ofera posibilitatea diversificarii optiunilor cu privire la realizarea unui acoperis. Alegerea materialului potrivit este esentiala, deoarece exista optiuni, mai mult sau mai putin durabile. Diferente se inregistreaza si in ce priveste estetica ce poate fi obtinuta, element tot mai urmarit de persoanele care construiesc o cladire cu rol rezidential sau comercial. Printre optiunile moderne se numara tigla metalica, o solutie populara, deoarece imbina in mod fericit elemente cum ar fi pretul accesibil, rezistenta in fata factorilor de mediu, durabilitatea in timp si aspectul placut. 

Conform statisticilor, tigla metalica este in prezent cea mai utilizata optiune in ceea ce priveste inchiderea acoperisurilor, alegerea fiind din acest punct de vedere evidenta. Totusi, este obligatorie atentia sporita in procurarea materialului, pentru ca sunt disponibile pe piata numeroase variante, de la cele de calitate indoielnica si pana la cele de tip premium. In acest sens se poate consulta gama de produse pentru acoperis de pe Lindab.ro pentru a beneficia de garantia calitatii scandinave si de promisiunea unei durabilitati exemplare. 

Iata ce caracteristici trebuie sa fie luate in considerare pentru alegerea tiglei metalice pentru acoperis!

  1. Un element deosebit de important este reprezentat de materialul din care este produsa tigla. Cele mai bune rezultate sunt obtinute prin folosirea tiglei fabricate din otel de calitate superioara, ce ofera rezistenta sporita in fata activitatii elementelor atmosferice, precum vantul, ploaia sau caderile masive de zapada. Un astfel de produs va rezista, cu siguranta, un timp indelungat, ceea ce reprezinta un beneficiu pentru orice proprietar.
  2. Tiglele metalice sunt disponibile in numeroase variante in ceea ce priveste grosimea materialului. O atentie speciala in acest sens este esentiala, deoarece rezultatele optime sunt obtinute atunci cand produsele au o grosime adecvata. Acest element confera rezistenta la impact si, in acelasi timp, protejeaza acoperisul pe termen lung. Desi pare mai usor sa se opteze pentru o tabla subtire, mergandu-se pe ideea unei economii la achizitie, in realitate costurile ulterioare, generate de necesitatea unei reparatii costisitoare vor depasi, cu siguranta, economia initiala.
  3. Rezistenta tiglei metalice depinde nu doar de materialul utilizat la producerea ei, ci si de stratul de protectie existent. In mod normal, otelul este supus coroziunii, insa prin plasarea unui strat special se obtine o suprafata care nu rugineste. Stratul de protectie trebuie sa ofere si alte elemente benefice, in afara de protectia in fata ruginii, cum ar fi protejarea impotriva radiatiei ultraviolete care deterioreaza in timp culoarea materialului de constructie si protejarea suplimentara impotriva deteriorarii din cauza socurilor mecanice.
  4. Aspectul estetic este unul tot mai urmarit, deoarece proprietarii cladirilor doresc sa execute proiecte spectaculoase, care sa atraga privirea. Tigla metalica este in acest sens o alegere potrivita, pentru ca reuseste prin culorile variate si modelele numeroase sa ofere posibilitatea implementarii unor proiecte conform dorintelor proprietarilor.
  5. Acoperisurile din tigla metalica necesita in afara de tabla in sine si anumite accesorii care sa permita finalizarea proiectului. Alegerea ideala este cea a sistemelor complete de acoperisuri ce au in componenta accesorii usor de montat, care au aceeasi culoare si model ca tigla propriu-zisa.

In concluzie, alegerea tiglei metalice trebuie facuta in urma unei informari adecvate, pentru ca in acest fel se poate evita realizarea unei investitii gresite si costisitoare, putandu-se in schimb sa se beneficieze de un acoperis durabil si rezistent.