Anunțam ieri, că polițiștii au depistat la Bascov un șofer care conducea microbuzul școlar deși avea permisul suspendat din 2018. In localitate, era un lucru știut, mai ales că Narcis Florin Ioniță era o mică vedetă. Se ocupa și cu vânzarea de mașini și între două curse mai agresa câte un polițist.

Cel puțin așa se lăuda el, cum că la o verificare în trafic, a urcat pe capota mașinii un polițist care i-a cerut actele. Deși avea probleme cu permisul încă de anul trecut, nimeni nu l-a împiedicat să conducă microbuzul școlar. Ba mai mult, oamenii vorbesc că șoferul urma să conducă și o mașină de deszăpezire, complexă și luată pe fonduri europene. Nu a mai apucat, ieri fiind prins în timp ce conducea microbuzul școlar în care se aflau 4 elevi. Tot ieri, pe numele lui a fost emis mandat de reținere pentru 24 de ore.

Însă, șoferul nu este singurul pasibil de pușcărie. Conform Codului Rutier: Art. 335
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.