Dan Barna, preşedintele USR, cere alegeri anticipate imediat după alegerile prezidenţiale. El spune că alianţa USR-PLUS poate intra la guvernare doar în condiţiile unei majorităţi parlamentare care să susţină reformele de care România are nevoie. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, spune la rândul său că alianţa este pregătită să intre la guvernare.

Soluția în care credem sunt alegerile anticipate imediat după prezidențiale. Îmi asum să cer actualului parlament un acord politic pentru a agrea realizarea anticipatelor, singurele care ne pot scoate din criza care se anticipează”, a declarat Dan Barna luni dimineaţă.

Dan Barna le cere partidelor din Parlament „un acord politic” pentru declanșarea alegerilor anticipate după prezidențiale.

„România are nevoie de un guvern de tranziție. Soluția corectă e să ne întoarcem la popor, la alegeri anticipate. Românii au primit în această guvernare doar agenda personală pe justiție a liderilor PSD”, a mai spus președintele USR.

La rândul său, Dacian Cioloș, liderul PLUS, a explicat că guvernul Dăncilă trebuie să demisioneze deoarece a rămas fără majoritate parlamentară.

„Dacă doamna Dăncilă nu înțelege, va fi o moțiunea de cenzură, care sper să fie susținută (…) Alanța USR PLUS suntem gata să ne asumăm guvernarea, mandatul pe care l-am primit pe 26 mai. Suntem gata să intrăm la guvernare, avem oameni, suntem în proces de elaborare a programuluii de guvernare. Am trăit unii experiența din 2016 de a guverna pentru binele României, ne-am asumat atunci guvernarea. Dar fără o majoritate clară nu se poate”, a precizat Cioloș., conform RTV.