In politica argeșeană se vorbește despre domnul Propunere. Da, nu i se mai spune pe nume, ci domnul Propunere. Îmi amintește de un cântăreț, domnul Problemă. Și lumea face glume și miștouri pe seama proaspătului politician.
Eu, să fiu în locul lui Emanuel Soare, prorectorul Universității din Pitești, l-aș lua de guler pe Miauu-țescu și l-aș întreba: de ce m-ai băgat, domne, în mocirla asta? Doar că omul tace, conștient sper că a girat și acceptat totul pentru idealurile înalte cât gardul pe care le are pentru orgoliul și mărirea sa în aparatul statului.
Nu mai bine rămânea domnul Propunere la catedră, acolo unde este competent și respectat? Nu! El se vrea prefect fără să fie funcționar public și a mai și spus în conferință de presă că aceasta este doar o formalitate tehnică. Adică dă omul un concurs și devine funcționar public pe la o comună argeșeană unde primar e un PNL-ist de încredere. Merge oare pe ideea că între ei se poate orice?
A mai zis în conferința de presă domnul Propunere și că el are un plan de management pentru Prefectură. Păi este cumva vorba despre o societate comercială? Și-a trecut-o el sau Miauu-țescu pe persoană fizică?
Se știe clar că prefectul este apolitic. Atunci ce cauți tu, Miauu-țescule să faci conferință de presă de la partid să ne anunți propunerea? Te-ai grăbit să forțezi cumva numirea? Ai vrut să îți arăți mușchii? Te înghesuiseră primarii pe la colțuri? Hai, că se știe că primarii PSD îl vor pe Soare cel ascultător! Și se știe și de ce. Dar stai puțin…nu era vorba de PNL? Mda…
Dar să revenim la domnul Propunere. Se spune că i s-ar pregăti un post la Registrul Agricol la comuna argeșeană Valea Iașului. Vrea omul să își folosească expertiza de pedagog în științele educației în domeniul terenurilor de arat și semănat.
Dar uite concursul, nu e concursul, când e concursul? Mare, mister mare… Dacă pentru postul de muncitor calificat buldoexcavatorist a fost organizat totul transparent, de data aceasta lucrurile stau diferit.
Poate mai vor și alții să se înscrie la acest concurs, că asta înseamnă concurs, competiție.
Domnul Propunere și-a depus dosarul cu șină de tren și doar el știe când NU va avea emoții.
Măi, secretoșilor, vă jucați cu legea! Se aude prin târg că ar fi pe 13 ianuarie concursul cu pricina. Și, după tot circul ăsta, mă aștept ca taman atunci să fie ” pelerinaj ” la Valea Iașului.
Nu am nimic personal cu domnul Propunere. Regret însă că în politică vechile metehne nu se pierd. Ce facem cu meritocrația, cu respectarea legii și cu credibilitatea, Miauu-țescule? De ce bagi PNL Argeș într-un așa scandal? Nu era corect să se mizeze pe oameni competenți, care îndeplinesc condițiile legale pentru a putea să fie numiți în această funcție?
Așadar, hai cu Propunerea! Hai, cu concursul! Toți își doresc să lucreze la Valea Iașului.

Multumim Ramonia