Duminică dimineața, la sediul PSD Argeș, a fost anunțat candidatul partidului la Primăria Pitești. După o perioadă tumultoasă în care s-au vehiculat trei nume: actualul primar Cornel Ionică, viceprimarul Sorin Apostoliceanu și Cristian Gentea, apele s-au limpezit o dată cu plecarea lui Apostoliceanu la PNL, partid din partea căruia va candida pentru funcția de primar. Astfel, în cursă au rămas Ionică și Gentea, iar după mai multe runde de consultări, social democrații l-au votat astăzi, în ședință, pe Cristian Gentea drept candidatul cel mai potrivit.

Cristian Gentea este fizician și director general RATEN iar anul acesta a primit o distincție deosebită, fiind premiat la Comitetul Național Roman al Consiliului Mondial al Energiei pentru întreaga activitate din domeniul nuclear. Acest premiu a fost acordat pentru merite deosebite ȋn creṣterea prestigiului ṣi afirmarea ȋn ţară ṣi străinătate a Asociaţiei Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei. De-a lungul timpului s-a perfecționat în domenii ca: securitate radiologicã, permis nivel II valabil pânã în 2024, expert armonizare legislativă, expert aplicarea legislaţie armonizată în domeniul industriei şi comerţului, și este membru al unor instituții de prestigiu ca: Societatea Română de Fizicã sau Asociaţia de Radioprotecţie. De curând, Cristian Gentea a participat la semnarea contractului de 20 de milioane de euro pentru reactorul ALFRED, care va permite crearea a mii de locuri de muncă.

Proiectul este susţinut de doua consorţii: un consorţiu internaţional denumit FALCON format din ICN Mioveni, ENEA şi Ansaldo din Italia şi un consorţiu naţional denumit CESINA format din ICN Mioveni, Universitatea Politehnica Bucureşti, IFIN-HH Măgurele, Universitatea Piteşti, Universitatea Constantin Brâncoveanu şi Institutul de Prognoză Economică-INCE al Academiei Romane.