Andreea este o tânără sensibilă și foarte talentată, care în ciuda problemelor de sănătate a reușit să depășească multe bariere. Diagnosticată cu autism, viața Andreei a fost o continuă luptă pentru înțelegerea și adaptarea la lumea în care s-a născut. Ca acest lucru să se întâmple, Andreea a avut și are nevoie de ajutor de specialitate, așa că, merge de mai multe ori pe săptămână la un centru dedicat copiilor și tinerilor cu autism, ședințele fiind contra cost. Mama este singura care se ocupă de Andreea dar și de o bunică neputinciosă, mamă care la rândul ei are probleme de sănatate. Deoarece fata are nevoie de atenție continuuă, mama a renunțat la serviciu, singura sursă de venit fiind salariul de asistent pe care îl ia ca însoțitor al fiicei.

Foarte utilă i-ar fi tinerei o mașină de cusut electrică, de dimensiuni mici, la care să exerseze ceea ce învață la centru, în caz contrat Andreea uitând exercițiile. Iar talent și răbadare are, confecționează păpuși, brodează și decorează diverse obiecte.

Andreea nu are nevoie de mult pentru a fi fericită, dar are nevoie să-și continue programul la centrul special, care este de 160 de lei pe săptămână și de o mică mașină de cusut. Dacă povestea tinerei v-a impresionat la fel de mult ca și pe noi, vă așteptăm să ne fiți alături în lupta Andreei, orice ajutor fiind răsplătit cu bucuria acestui copil, pentru că da, ea este și va rămâne un copil. Redacția Știri de Pitești poate fi contactată pe adresa Hotel Alcadibo (centru) etj 2, cam 204 sau la e-mail [email protected]. Andreea vă mulțumește!