Echipa ARRA din Pitești a reprezentat cu succes România, în perioada 20 – 23 Aprilie 2022, la unul dintre cele mai mari evenimente internaționale de robotică pentru copii: FIRST LEGO League World Festival, organizat in Houston, SUA.

Cu mulți ani de muncă în spate și un palmares impresionant: Campionii regionali FIRST® LEGO® League 2021 la Brașov (sezonul RePLAY), Campionii FIRST® LEGO® League România 2021 (sezonul RePLAY) si Campioni regionali (Brașov) in 2022 (sezonul CARGO CONNECT), copiii de la ARRA au câștigat la acest Campionat Mondial de Robotică premiul „Core Values Award Finalist”, iar robotul lor s-a clasat pe locul 11 din 106 alți roboți din întreaga lume. Ei sunt: Robert, Raluca, Alina, Laura și Gabriela și au vârste cuprinse între 13 și 17 ani.

Echipele de robotică sunt pregătite de mentorii Alin Dincă și Mihai Popescu și sunt susținute de Asociația ARRA PRO EDUCATIE IT (https://arrapeit.org/), o organizație nonguvernamentală care își propune să sprijine cercetarea, promovarea şi valorificarea educaţiei informale pentru copii și tineri. Cel mai important proiect al asociației este susținerea și promovarea echipelor de robotică LEGO®, printre care si ARRA, echipă formată din copii din Pitești care se antrenează și se pregătesc pentru competiții naționale si internaționale în domeniul roboticii și mai precis FIRST® LEGO® League (https://www.firstlegoleague.ro/). Pregătirile copiilor se fac la sediul ARRA CLUB, unul din cele mai moderne și mai bine dotate cluburi de robotică pentru copii din Pitești.

Pentru mai multe informații legate de această activitate, vizitați site-ul clubului de robotică și programare din Pitești: https://arraclub.ro/, pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/arraclub sau Instagram: https://www.instagram.com/arraclub/

Pentru informații legate de parteneriate sau sponsorizari, il puteti contacta pe Alin Dincă, telefon: 0744.623.199, e-mail: [email protected]