Noaptea trecută, polițiștii piteșteni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 că în proximitatea unei săli de jocuri de noroc, un bărbat a fost rănit cu un cuțit de o altă persoană.

La fața locului au intervenit, pentru primele măsuri, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, precum și echipaje medicale, care au transportat de urgență victima, bărbat de 38 de ani, din judetul Caraș-Severin, la spital.

Din primele verificări, s-a stabilit că persoana bănuită de săvârșirea faptei este un bărbat de 38 de ani, din Pitești, care a fost depistat de polițiști și condus la sediul poliției pentru cercetări.

În urma concluziilor preliminarii referitor la starea victimei, precum și a cercetărilor cu privire la modalitatea de săvârșire a faptei, în cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de *tentativă la omor*, în care _cercetările sunt desfășurate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Argeș_.

După administrarea probatoriului, *bărbatul de 38 de ani, din Pitești, a fost reținut pentru 24 de ore*_, pe bază de ordonanță.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive, reprezintă etape și activități de urmărire penală, reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, activități ce nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție._