Pe stadionul din Turnu Măgurele s-a disputat primul meci al returului, dintre Turris și FC Argeș, partidă încheiată cu 0-0. Intâlnirea s-a desfășurat în condițiile impuse de această pandemie – distanțare fizică, măști etc. De remarcat este faptul că galeria FC Argeș a găsit modalitatea de a susține echipa, chiar și în aceste condiții. Inarmați cu steaguri și lozinci, băieții au făcut un frumos spectacol, după gardul din spatele stadionului. Intr-o căldură infernală (meciul a fost programat la ora 17), dintre bălării și praf, de pe linia ferată, băieții au uimit, din nou, prin devotamentul lor. Nici când Panait a luat un discutabil cartonaș roșu, galeria FC Argeș nu a renunțat la susținerea echipei, semn că FC Argeș este o echipă iubită și susținută, în continuare, și că virusul violet învinge virusul Covid. In fața lor, în tribune, a asistat la meci, fiul lui Liviu Dragnea, patronul echipei. (tricou alb cu dungi).

Referitor ca cartonașul roșu primit de Andrei Panait, celebrul Crăciunescu a concluzionat: ”Eu mi-aș rupe carnetul dacă aș da un așa roșu!”

Textul următor este preluare de pe Fotbal Club Argeș Pitești

FC Argeș a jucat o repriză în inferioritate numerică în meciul desfășurat vineri, la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul. Partida din debutul play-off-ului de promovare din Liga 2 s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, însă decizia centralului Lucian Rusandu (foto) de a-l elimina pe Andrei Panait în minutul 48 a fost una exagerată. Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu l-a ironizat pe Rusandu pentru decizia de la faza în care a arătat cartonașul roșu.

După o primă repriză destul de echilibrată, în care ocaziile mai mari au parținut gazdelor de la Turris Oltul, debutul părții secunde avea să stabilească modul de desfășurare a restului partidei. La o intrare mai hotărâtă la mijlocul terenului, a lui Andrei Panait asupra lui Tiberiu Serediuc, arbitrul central Lucian Rusandu a arătat direct cartonașul roșu. Inițial dusese mâna la buzunarul cu cartonașul galben, însă, după ce a primit indicații în cască, a dictat hotărât ”roșul”.

Contactul nu a existat, Serediuc s-a ridicat imediat cum a văzut intenția arbitrului, iar protestele argeșenilor au fost degeaba. Din minutul 48, echipa piteșteană avea să joace în 10 și să nu mai conteze în atac pentru restul întâlnirii.

# Ion Crăciunescu: ”Hai, să zici, prin ultima exagerare, că îi dai vreun galben”

Specialistul DigiSport în analizarea fazelor de arbitraj, fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu, l-a ironizat pe Lucian Rusandu pentru decizia luată, spunând că el și-ar rupe legitimația după o astfel de eroare.

”E important, pentru că o echipă joacă o repriză cu un om mai puțin. Poate Argeșul avea altă evoluție. După părerea mea, când dai un roșu pentru așa ceva… El tot timpul ascultă ceva în cască (n.r. – întrerupt de moderatul emisiunii pentru a-i spune că arbitrul duce mâna la ureche și ascultă ce i se transmite), el tot timpul e cu urechile ciulite la ce-i spun alții, că el e pe teren, așa, străin. Tot timpul el stă la șoaptă. Păi ce să spună, că nu e la stadion, că nu a văzut faza?

Asta e o talpă la minge. Hai, să zici, prin ultima exagerare, că îi dai vreun galben. Să zici, așa, că dom’le… poți să dai într-un derby. Dar să dai roșu? Eu mi-aș rupe carnetul. Pe cuvânt dacă nu mi-aș rupe carnetul dacă aș da un așa roșu. Păi, omul ăsta (n.r. – jucătorul Argeșului, Andrei Panait), două etape nu joacă. L-ai lăsat acasă, tu. Poți să te duci să te culci liniștit? Să le dea ochelari, că de vedere am văzut că unii au nevoie”, a spus Ion Crăciunescu la DigiSport.

# Ionel Dănciulescu: ”În cel mai rău caz, un cartonaș galben era îndeajuns”

Prezent în studio, Ionel Dănciulescu a comentat și el faza, precizând că un cartonaș galben arătat la faza eliminării ar fi fost suficient. ”Mie mi s-a părut un atac, așa, mai violet. S-a dus la minge. În cel mai rău caz, un cartonaș galben era îndeajuns, pentru că a avut oarece intensitate”, a spus dinamovistul Dănciulescu.

Ion Crăciunescu chiar l-a antenționat pe Dănciulescu să nu-și dorească să pice cu Dinamo la barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu Turris Oltul, trimițând, astfel, săgeți către Turnu Măgurele, cum că ar fi ajutați de arbitri.

Despre faza din minutul 17, când Blejdea a înscris, însă arbitrul a anulat golul pentru un fault în atac la contactul dintre Blejdea și Călințaru, Ion Crăciunescu s-a abținut să comenteze, dând credit arbitrului. sursa: Liga2.ro